Италианецът Яник Синер беше категоричен, че ще играе на Ролан

...
Италианецът Яник Синер беше категоричен, че ще играе на Ролан
Коментари Харесай

Яник Синер: На Ролан Гарос ще играя само ако съм на 100 процента готов

Италианецът Яник Синер беше безапелационен, че ще играе на Ролан Гарос единствено в случай че самият той се усеща изцяло подготвен за това.

Припомняме ви, че през предходната седмица първенецът от Australian Open беше заставен да се откаже на четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид поради проблеми с бедрото. Впоследствие тази контузия стана и причина за решението на Синер да пропусне и конкуренцията от категория АТР 1000 в Рим, която стартира тази седмица.

Именно фактът, че 22-годишният южнотиролец няма да вземе присъединяване в надпреварата във Вечния град даде начало на спекулациите, че има възможност той да не се включи и в идното издание на Ролан Гарос, което започва на 26 май.

" На Ролан Гарос ще играя единствено в случай че съм на 100 % подготвен. Ако има някакво подозрение, би трябвало да забележим. Някои травми могат да бъдат предотвратени, други не. Досега свършихме страхотна работа, предходната година играх цялостен сезон без контузии, както и през този до момента ", съобщи Синер.

" Сега ще имам интервал без игра... би трябвало да забележим по какъв начин да работим от идната седмица нататък. Подготовката за Ролан Гарос явно няма да бъде оптимална. Ще дам всичко от себе си, с цел да отида там при допустимо най-хубавите условия, с цел да се състезавам, само че да играеш шампионат от Големия шлем без мачове в Рим не е елементарно ", разяснява още той.

Световният №2 в мъжкия тенис внесе изясненост и по отношение на травмата си в бедрото, споделяйки, че към този момент " нещата са под надзор ".

" При ядрено-магнитния резонанс видяхме, че нещо не е на 100 % наред, само че нещата са под надзор. Ако не се излекува изцяло, ще спра още малко. Грижата за тялото е по-важна от всичко друго ", приключи Яник Синер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР