Италианецът Сони Колбрели стана победител в колоездачната класика Париж-Рубе. 31-годишният

...
Италианецът Сони Колбрели стана победител в колоездачната класика Париж-Рубе. 31-годишният
Коментари Харесай

За пръв път от 22 г. италианец спечели колоездачната класика Париж-Рубе

Италианецът Сони Колбрели стана победител в колоездачната класика Париж-Рубе. 31-годишният играч на " Бахрейн Викториъс " надделя в спринт на колодрума в Рубе Флориан Фермеерш ( " Лото Судал " ) и един от огромните любимци Матю ван дер Пул ( " Алпесин Феникс " ).

Колбрели, който направи дебют в конкуренцията и дотук нямаше важен триумф в някое от най-престижните еднодневни състзания, въобще не беше слаган измежду огромните любимци. С добра тактичност и верни решения по време на тежката конкуренция обаче той се озова в разногласието за успеха.

Адът на Севера, както е известно надпреварата, се завърна за пръв път от април 2019 година През предишния сезон конкуренцията беше анулирана поради коронавирусната пандемия, а тази година датата му беше заменена от пролетта за началото на октомври. Това напражи трасето още по-тежко.

Състезателите трябваше да изминат 258 километра с 30 бранша с павирани сектори. Надпреварата мина при дъжд, температури сред 12 и 16 градуса, както и вятър. Всички браншове с павета пък бяха кални.

Това беше и първо издание на Рубе от 2002 година, което се организира при дъжд.

За Колбрели това е първа победа в огромните класики и 34-а в неговата кариера на експерт. Италианецът взе осми триумф през 2021 година, като през този сезон стана европейски първенец, както и подобен на родината си.

Колбрели е първият италианец, който печели Париж-Рубе от 22 година, като през 1999 година това стори Андреа Тафи.

Надпреварата влезе в историята, че и тримата призьори Колбрели, Фермеерш и Ван дер Пул направиха дебют в Ада на Севера. За последно дебютант на подиума имаше през 2002 година, когато Том Бонен приключи трети на едвам 21 година

 За пръв път от 22 година италианец завоюва колоездачната класика Париж-Рубе
© Reuters

Общо 31 колоездачи се откъснаха от началото на надпреварата, като в огромната група беше Фермеерш. Друго забавно име беше това на Джани Москон от " Инеос ". Фаворитите, измежду които Ван дер Пул, Ваут Ван Арт, Петер Саган и други бяха внимателни в първите браншове с павета.

Именно Ван дер Пул нападна пръв от огромните имена 70 км преди финала. Малко по-рано това беше направил Колбрели, като италианецът беше настигнат от Ван дер Пул. Друг от любимците Ван Арт беше занимателен от рухване в бранша Аренберг.

В челото Москон се откъсна и имаше стабилен задатък от над минута пред Ван дер Пул и Колбрели. Италианецът обаче спука гума 30 км преди финала, а 5 км по-късно падна в един от секторите с доста тиня.

До края Ван дер Пул, Колбрели и Фермеерш не съумяха да се раздерат и дойдоха дружно на колодрума, където италианецът завоюва със спринт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР