Италианецът Анджело Филипини, издирван от 22 г. от властите от

...
Италианецът Анджело Филипини, издирван от 22 г. от властите от
Коментари Харесай

Заловиха италиански мафиот с български паспорт

Италианецът Анджело Филипини, търсен от 22 година от управляващите от Милано, е бил задържан в Мароко. При залавянето му 72-годишният Филипини имал български паспорт на подправено име. Той обаче бил разпознат поради отрязания му междинен пръст на лявата ръка.

Филипини бил издирван от италианската прокуратура поради влезнала в деяние присъда за 11 години и 7 месеца затвор за интернационален наркотрафик, написа " 24 часа ".

Според италианските медии укриващият се Филипини бил открит от мароканските управляващи в крайбрежното градче Темара, на 15 км от Рабат. Там бил задържан по искане на управляващите от Комо. Филипини е от северния град Комо, само че бил обвързван с незаконния клан Спинела-Отина от калабрийската мафия Ндрангета. Той работил в Комо при започване на 80-те години на предишния век.

Италианецът бил хванат, откакто през последните десетина години италианската полиция направлявала компактно придвижванията на фамилията му. Навремето Филипини дал на клана от Ндрангета собствен склад в община Ровеласка, до Комо, където бил складиран хероинът, получаван от турски трафиканти. За всяка пратка по това време Филипини получавал по 30 млн. едновремешни лири или по близо 15 000 евро.

Той се занимавал и с пакетирането на дрогата, както и с даването й за пласиране на пазара, когато босовете от клана поискали това. Продавани били по 100-200 кг на месец. Филипини траял да поддържа контактите си с Италия. В Мароко се подвизавал с български паспорт и с работата си на медиатор в областта на недвижимото имущество и строителния бизнес. Предстои Филипини да бъде екстрадиран в Италия.

Филипини е последният търсен италиански мафиот, наказан по така наречен интервенция Смирна (Измир – бел.а.).Тя беше осъществена през 1998 година в зоната на Джоя Тауро, до град Реджо Калабрия. Благодарение на следствията на управляващите през 2007 година 30 членове и сътрудници на калабрийската мафия бяха изправени на съд. През 2012 година Касационният съд удостовери дефинитивно 7 присъди, измежду които и тази на Филипини. Той обаче не е бил виждан от никого в Италия от 1996 година до момента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР