Италианец се опита да заблуди медицинска сестра, ваксинираща срещу COVID-19,

...
Италианец се опита да заблуди медицинска сестра, ваксинираща срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Италианец се опита да се ваксинира срещу COVID-19 с фалшива гумена ръка

Италианец се опита да заблуди здравна сестра, ваксинираща против COVID-19, като вместо същинската си ръка ѝ даде гумена. Измамата, несъмнено, е открита незабавно, а против мъжа евентуално ще бъде повдигнато обвинение.

Филипа Буа, здравна сестра, която сега работи във имунизационния център „ Бивер Бианка “ в град Биела, незабавно вижда необикновената текстура и цвят на ръката.

„ Когато оголих ръката, почувствах кожа, която бе студена и гумена, а и цветът бе прекомерно ярък “, споделя Буа пред италианския вестник Corriere Della Sera.

Малко по-късно сестрата открива, че мъжът ѝ е дал подправена гумена ръка, върху която да бие имунизацията. Истинската е била скрита в облеклата.

След като го разобличава, мъжът насочва няколко саркастични коментара, след което се пробва да убеди Буа да пренебрегва случая. Ваксинационният център обаче го рапортува за опит за машинация в локалния прокурорски офис.

„ Като експерт се почувствах афектирана – споделя сестрата пред La Repubblica – Това са сложни дни. Хората са гневни, постоянно спорят. Случки като тази ни губят времето. “

Мъжът е ортодонт, който е отхвърлен от работата си, откакто отхвърля да се имунизира. В момента Италия употребява зелени пропуски, които задължават всички чиновници да дават доказателство за имунизация, негативен тест или документ, показващ, че са се възстановили от вируса. От понеделник (6 декември) здравните управляващи на страната вкараха и супер зелен пропуск, който може да бъде получен единствено посредством имунизация или след възобновяване от COVID-19. Хората без сходно нещо нямат достъп до избрани събития и места, в това число кина, фитнес зали, заведения за хранене и спортни зали. Италианските управляващи направиха имунизирането наложително и за всички чиновници от здравната система, както и за служителите на реда и учебния личен състав.

Процентът на имунизираните в Италия е относително висок спрямо останалите елементи по света – над 74% от популацията към този момент е получило две дози от ваксина против COVID-19, сочи Our World In Data. Подобно на доста други европейски страни обаче и там броят на случаите от ковид се усилват, а опасенията от новия вид Омикрон нарастват. Това не значи, че имунизациите не са ефикасни – вероятността имунизиран човек да съобщи вируса е доста по-малка спрямо неимунизиран, както и рискът имунизиран да бъде приет в болница е доста по-нисък.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР