Историята започва през 1995 г., когато 21-годишната , която току-що

...
Историята започва през 1995 г., когато 21-годишната , която току-що
Коментари Харесай

Моника Люински - 25 години след аферата с президента

Историята стартира през 1995 година, когато 21-годишната, която преди малко е приключила лицей, постъпва на работа в Белия дом като стажантка по време на първия мандат на. Следва гръмък скандал, обвързван с разкритията за „ непристойни физически взаимоотношения “ и Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати гласоподава за импийчмънт на Клинтън. В последна сметка обаче след 21-дневен развой в Сената, Клинтън е освободен от всички обвинявания, в това число за лъжесвидетелство и възпрепятстване на правораздаването.

А какво се случва с Моника Люински 25 години по-късно? Освен че може да се похвали с много сполучлива адвокатска практика и обществена интензивност като дипломат и стратегически консултант на, тя има лична линия чанти и опит като водеща на рейтингово телевизионно шоу, наред с постоянната и графа във. Именно там тя разказва и житейските уроци, които е научила четвърт век откакто света научи за нея.

„ На 21 януари 1998 година политическият въртоп, който в последна сметка докара до импийчмънта на президента Бил Клинтън, стартира с шокиращото разобличаване, че той и аз – по време на мандата ми като стажант в Белия дом – сме почнали и поддържали дълга връзка. Какво разбрахме като нация - и аз персонално - през 25-те години от този момент? Нека споделя някои мисли ”, написа Люински за списанието.

А ето ги и тях:

1. Можете да вземете вярното решение и отново да съжалявате.

2. Ако не можете да се смеете на себе си, вие сте толкоз прецакан.

3. През 2023 година сме (за съжаление) по-близо до действителността на „ Разказът на прислужницата “ на Маргарет Атууд, в сравнение с бяхме, когато книгата беше оповестена през 1985 година

4. Нагласата за „ мятане на виновност постоянно върху дамата ”, за благополучие, се е трансформирала с течение на времето заради обществените условия. Един отличен образец: това, което стартира през 1998 година като „ абсурдът Люински “ или „ аферата Люински “, претърпя надграждане с течение на годините. Културата и медиите се приспособиха,  по гледище на доста афектирани наблюдаващи и арбитри,  да преименуват целия роман като „ Скандалът Клинтън “ или „ Импийчмънтът на Клинтън “.

5. Както е видно от някои членове на политическата и оперативна класа в тази страна тормозът, както онлайн, по този начин и обществено, се е трансформирал освен в общопризнат фасон на работа, само че и в метод да си осигурят  от ден на ден възходящи облаги.

6. И въпреки всичко... ”комедията на издевателството ” омръзна. „ The Tonight Show With Jay Leno “ приключи излъчването си през 2014 година В края на ефирния „ живот ” на Лено Центърът за медии и публични въпроси към университета " Джордж Мейсън " проучва 44 000 негови смешки, които той е разказал в ефир по адрес на президента Клинтън, измежду забърканите аз бях единствената топ 10, която не беше избрала да бъде обществена персона.

7. Как да измерим напредъка? През 1998 година 105-ият Конгрес беше формиран от 65 дами и 67 представители, които се идентифицираха като чернокожи, испанци, азиатски или локални поданици на Хавайските острови/тихоокеанските острови, индианци или многорасови. През 2023 година 118-ият Конгрес се състои от 149 дами и 133-ма, които се разпознават в разнообразни категории.

8. Намирането на наслада – даже търсенето й – е основна част от живота. Не би трябвало да чакате насладата да ви откри. (Извод: Дисниленд към момента е най-щастливото място на земята.)

9. Иска ми се да мога да кажа, че в този момент получавам възнаграждения. Не. Но най-малко текстовете ми станаха по-добри.

10. Отне ми 22 години, с цел да мога да виждам „ Западното крило ”. И да съгласна съм – сериалът е брилянтен (и за благополучие, никой в него не носи барета).

11. С годините усетът към сътрудниците става по-добър.

Има и още....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР