Историята с ремонтираните, но празни язовири, продължава. Вчера служебният икономически

...
Историята с ремонтираните, но празни язовири, продължава. Вчера служебният икономически
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: ДП „Управление и стопанисване на язовирите“ изпуска язовирите, но не знам кой нарежда

Историята с ремонтираните, само че празни язовири, продължава. Вчера служебният стопански министър Кирил Петков сподели още два такива язовира. Днес с право на отговор в студиото е някогашният стопански министър Лъчезар Борисов.

Той съобщи, че язовирите се източват и то в нарушаване на законодателството.

Освен това Борисов изясни, че собствеността е трансферирана за показаните язовири: „ Тя е трансферирана до Държавното дружество " Uправление и стопанисване на язовирите " и то е притежател, а принципал е министърът стопанската система. Може би имат поради, че финансово сред ДКК и това дружество не е изчистен въпросът. “

Според Кирил Петков всички пари по ремонтите на язовирите са платени, само че още не са влезнали в употреба. Министърът на стопанската система разгласи през вчерашния ден, че и трите язовира - „ Пазар дере “, „ Злати челник 3 “ и „ Злати челник 4 “, са приключени и предадени на Държавната консолидационна компания в 31 декември 2020 година Тогава е било и платено за работата. Шест месеца по-късно те по този начин и не са предадени на държавната компания, стопанисваща язовирите и те в никакъв случай не са били завирявани, сподели още Петков.

Лъчезар Борисов изясни пък, че са предадени цялостни, а в този момент се изпускат незаконосъобразно.

„ Може би съветниците на Кирил Петков го подвеждат, Държавното дружество по стопанисване на язовирите изпуска тези язовири, само че не знам кой им подрежда “, сподели Борисов в „ Лице в лице “.

Той добави още, че това е по този начин, тъй като при предадената работа са били цялостни и сподели фотография, с която аргументира своите изказвания за „ Пазар дере “, който по думите му е изтърван на 31 май.

Според него се случват странни неща. Той показа и фактури за цената на бетона и транспорта.

„ 90 лева на куб м и 95. на куб. м. Около 90 и 95 лева варира цената тук-там и по-ниска “, съобщи някогашният стопански министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР