Историята на създаването на този десерт е неяснаПървата версия гласи,

...
Историята на създаването на този десерт е неяснаПървата версия гласи,
Коментари Харесай

Любимото лакомство на папата - тортата Кремка

Историята на основаването на този десерт е неразбираема

Първата версия гласи, че прототипът на кремката е френска торта, която е била известна в Европа през 17-ти век.

Втората версия твърди, че рецептата е измислена в град Вадовице в Полша и се съхранявала в най-строга загадка до 1999 година, когато папа Йоан Павел II споделя, че в детството си с другари обичали да похапват от необикновено вкусната торта.

От 1999 година тя се трансформира в сладостен знак на Полша. А през 2006 година, 900-килограмова кремка, направена от полски сладкари за рождения ден на папата, влезе в Книгата на върховете на Гинес.

Рецептата за " Папска Кремка ", " Папска торта ", " Полска Кремка " към този момент не е загадка. Междувременно би трябвало да се каже, че тя си има и второ име - „ Наполеонка “. Какви са разликите? Класическата кремка се състои от два пласта нежно тесто със пласт ванилов крем. " Наполеонка " е името на тази торта във Варшава. И пластът е изработен от пудинг. И двата десерта са доста сходни на тортата " Наполеон ".

Интересен факт е, че изразът „ Да отидеш на кремка ” в Полша значи „ пробвай неразрешения плод ”, „ чувствай се като възрастен ”. Това е по този начин, тъй като кремката съдържа много огромна доза алкохол.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР