Историята на легендарния певец и мистик Орфей ще бъде пресъздадена

...
Историята на легендарния певец и мистик Орфей ще бъде пресъздадена
Коментари Харесай

Японски театър Но поставя Орфей на Античния

Историята на именития артист и мистик Орфей ще бъде пресъздадена на пловдивска сцена със средствата на класическото японско театрално изкуство Но. Артистите от Страната на изгряващото слънце ще дойдат в Европейската столица на културата на 28 септември, с цел да показват новата си пиеса „ Орфей " на Античния спектакъл. В седемвековната традиция на театъра появяването на ново произведение се случва извънредно рядко и нормално е обвързана със удивително събитие.

„ Орфей “ е дело на основния артист и шеф на Театър " Ямамото " - Акихиро Ямамото, и е по концепция на Мая Бежанска. Представлението е основано в чест на паметния троен празник на японско-българските двустранни връзки и в чест на града под тепетата.

Спазвайки строгия канон на спектакъл Но, пиесата не пресъздава мита за Орфей, а се концентрира върху културната и прочувствена значителност на облика на именития свирач. Действието се развива в неустановен миг от древността, в който ориста среща странстващ музикант с духа на Орфей. Каква е връзката сред човешкото сърце, музиката и природата - това ще види публиката в тази единствена по рода си Но пиеса, изиграна на античната мраморна сцена. Проектът е част от формалната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, Фокус: Японска просвета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР