Историята на жената зад детската игра е повече тъжна, отколкото

...
Историята на жената зад детската игра е повече тъжна, отколкото
Коментари Харесай

Истинската история на Кървавата Мери

Историята на дамата зад детската игра е повече тъжна, в сравнение с страшна.

Стоите в тъмна баня, осветена единствено от една свещ, поглеждате в огледалото и изричате името й три пъти: Кървавата Мери. Тогава, споделят, появява се нейният фантом, от време на време държащ мъртво бебе, а различен път обещаващ да вземе вашето.

Макар тази легенда да е измислена, дамата зад огледалото е била същинска и то с кралско родословие.

По-късно станала известна като кралица Мария I Тюдор, първата кралица регент на Англия, именитата владетелка, която знаем като Кървавата Мери, е родена на 18 февруари 1516г. в Гринуич.

Като само дете на крал Хенри VIII и Катерина Арагонска, терзанията на Мери поради личната й женственост стартират на 17 години, когато татко й анулира брака си с майка й, нервиран от обстоятелството, че не му се ражда мъжки правоприемник. Така младата Мери е изцяло отделена от майка си и й е неразрешено повече да я посещава.

Кралят се дами за Ан Болейн, придворна дама на някогашната му брачна половинка, която го разочарова с още една щерка, Елизабет. Разтревожена, че Мери може да попречи на възкачването на трона на Елизабет, Болейн притиска Народното събрание да разгласи Мери за противозаконна щерка.

Разбира се, Болейн по-късно е обезглавена от брачна половинка си поради измяна, само че дотогава името и репутацията на Мери са потърпевши и тя е на последно място на опашката за трона.

Още от младежките си години, Мери е измъчвана от ужасни менструални болки и неточен цикъл, които са приписани на физическия и психологическия стрес, на който е подложена.

Известно е също, че е изпадала в дълбоки и дълги интервали на потиснатост и меланхолия през целия си живот.

Противно на всички шансове, Мери въпреки всичко съумява да седне на трона през 1553г, на 37 години. Омъжва се за испанския принц Филип с вярата да им се роди правоприемник.

Отчаяна за обич и постоянно търсеща утвърждението на татко си, Мери повтаря същите неволи с новия си брачен партньор, за който е подготвена да даде всичко.

Десет години по-млад от нея и напълно не толкоз разчувствуван от възприятията й, Филип извършва контрактуваните отговорности, които се чакат от него и два месеца по-късно най-голямото предпочитание на Мери се сбъдва: тя забременява.

Макар да демонстрира нормалните признаци на бременността, в това число отичане на гърдите и повишаване на корема, обществото е съмнително към шанса на кралицата и бързо плъзват клюки за подправена бременност.

Във време, когато няма проби за бременност, а лекарите нямат право да преглеждат монарх, единствено времето може да покаже дали тези клюки са правилни. До тогава обаче, народите на Англия и Испания наблюдават Мери изкъсо и зачакват.

Както е по бит, Мери е призната в обособена стая, където лежи 6 седмици преди упования термин на 9 май. Големият ден идва, само че не и бебето. Тя и прислужничките й допускат, че евентуално датата не е сметната вярно и новият термин е плануван за юни, месец по-късно.

Веднага обаче потегля погрешна информация, че кралицата е родила момче, а други настояват, че е умряла при раждането или че подутия й стомах е признак за израстък, а не за бременност.

Въпреки всички клюки към нея, едно може да се удостовери: в края на май, коремът на Мери стартира да спада.

Неспособна да разбере или изясни протичащото се с тялото й, тя продължава да чака, до момента в който тези към нея постепенно губят вяра.

Юни и юли идват и си отиват, а лекарите й отсрочват датата още повече. През август Мери най-сетне напуща покоите си, без дете и по-самотна от всеки път.

Тя има вяра, че Бог я е санкционирал поради неуспеха й в задача, която си е сложила единствено месеци по-рано.

По времето на бременността на Мери, британският народ е разграничен на протестанти и католици. Мери, решена да сплоти хората под „ същинската вяра “, поема нещата в свои ръце като подписва преди Коледата на 1554г указ, който трансформира преследването на протестанти в държавна политика. 240 мъже и 60 дами са наказани като протестанти и изгорени на клада, поради което тя си печели прозвището Кървавата Мери.

И до през днешния ден, историята на Кървавата Мери, кралица на Англия, остава един от най-известните случаи на мнима бременност.

Рядко и загадъчно положение, то се получава, когато дамата има толкоз огромно предпочитание да забременее, че в действителност заблуждава личното си тяло и то стартира да демонстрира признаци на бременност и даже стопира менструалния цикъл.

Години по-късно Мери афишира, че още веднъж е бременна, като този път и самият й брачен партньор е песимистичен. Сигурна поради всички признаци на бременност, по-късно тя навлиза в менопауза и още веднъж не ражда. На идната година умира на 42, евентуално от рак на яйчниците или матката.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР