История на баща и син от Добрич – синът вървял

...
История на баща и син от Добрич – синът вървял
Коментари Харесай

Разказ на български бизнесмен: От Киев до дома - пеша, с водачи и още премеждия


История на татко и наследник от Добрич – синът вървял пешком, платил на хора да го превозят до границата, татко му го посреща. Антон Димитров е предприемач, който от две години и половина живее в Украйна и тази нощ след редица инциденти се прибра в родния Добрич.

„ Всичко стана като на филм. На 23-и вечерта излязохме с другари и бяхме в заведение в Киев, след което се прибрах. Легнах си и в 4:30 ч. се разсъниха от първия гърмеж. В началото беше потрес и не съумях да схвана какво става “, описа Антон Димитров.

„ Помислих си, че сънувам и си затворих още веднъж очите. Но след 10 минути последва втори гърмеж, а по-късно и трети. Казах на жена си – ставаме и тръгваме. За 20 минути сложихме облекла, документи и пари в една чанта. Излязохме на улицата и започнахме да търсим превоз, който да ни закара до друга точка в града, където ни чакаха наши другари “, продължи с описа Антон.

Оттам потеглят дружно и се изтеглят от Киев.

„ Имаше стотици километри тапи във всички направления. Всеки се опитваше да избяга. 15-20 км ги минавахме за два-три часа. Нашият проект на евакуация беше да използваме селски пътища и да заобикаляме огромните пътища и основните пътища, тъй като те са най-опасни. Но даже и по селските пътища имаше тапи “, показа българинът.

„ Нашите украински другари ни оставиха на 35 км от границата и оттова съумях да се договоря с локален гражданин, който против избрана сума пари ни транспорти до границата. Там обаче имаше 20-30 км опашка от коли. Карахме в насрещното, остави ни оптимално близо до границата и се наложи да вървим пешком може би 3-4 км до нея “, описа Антон Димитров.

Той показа, че никой не е очаквал, че ще се стигне до война и по тази причина и никой не е бил квалифициран за евакуация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР