Историите за Питър Ниърс може да са по-малко известни от

...
Историите за Питър Ниърс може да са по-малко известни от
Коментари Харесай

Питър Ниърс – един от най-кръвожадните серийни убийци

Историите за Питър Ниърс може да са по-малко известни от тези за Влад Цепеш (Влад III Дракула) или Елизабет Батори, само че са не по-малко ужасяващи. Твърди се, че Ниърс се занимава с черна магия и може да става незабележим, както и да се трансформира в котка, куче или коза. Твърди се още, че той придобива тези умения като яде човешки зародиши, а отрязаните ръце и крайници на бебетата държи в кожена торбичка, която носи със себе си на всички места. Сами разбирате, че не е чудно за какво немският престъпник е в листата с едни от най-кръвожадните серийни убийци в света.

Елизабет Батори

Ниърс е роден в селско семейство в Германия през 16 век. По време на разцвета на крепостничеството той вижда от първа ръка проблемите на яркото класово разделяне и без подозрение нечовешките условия на живот и безсърдечното отнасяне на селяните са катализатор за по-късната му социопатия.

Убийствата на Ниърс се случват в резултат на общоселско въстание, която стартира през 1525 година Известно още като Селската война, това въстание е най-голямото в Европа до Френската гражданска война. Армии от селяни щурмуват замъците на заможни земевладелци, манастири и градове.

В резултат на това равнището на престъпността в Германия скача. Оцелелите архиви демонстрират, че убийствата са сред 11 и 15 % от закононарушенията на страната от 70-те до 90-те години на 16 век. И точно на този декор на принуждение и безпорядък се появява Питър Ниърс.

Селяни наобикалят рицар в Селската война

Революцията естествено благоприятства враждебна среда, в която се пораждат доста амбулантни банди обирджии. Ниърс основава лична в Елзас, Франция – град, ситуиран таман в средата на спора. Смята се, че Ниърс е въодушевен от килъра Мартин Щир, пастир и палач, който провежда 48 сътрудници овчари в тайфа. Щир и неговите приятели настояват, че са пътували чак до Холандия. След 22 години престъпна активност, той е екзекутиран през 1572 година, само че не и преди да стане наставник на Ниърс.

Ниърс и неговата група от 24 бандити тероризират европейската провинция години наред като ограбват и убиват пасажери по отдалечените пътища. Бандата имаше тактики да се разделя, с цел да прави повече по-малки набези, и се сплотява, с цел да прави по-големи. В последна сметка бандата стана задоволително уверена, че да атакува градове и села, с цел да убива, изнасилва и краде. Бандата на Ниърс измина стотици километри из Южна Германия, Западна Франция, Рейнланд и Бавария. Разпространената мрежа на престъпността на бандата разшири историите за техните злодеяния в цяла Европа и сътвори ерудицията към Питър Ниър и неговите закононарушения, които не престават и до през днешния ден. Бандата на Ниърс пътува стотици километри из Южна Германия, Западна Франция, Рейнланд и Бавария. Престъпната му мрежа популяризира историите за техните злодеяния из цяла Европа и сътвори митове към Питър Ниър и неговите закононарушения, които не престават и до през днешния ден.

Един от съучастниците на Ниърс ги предава и след това Ниърс е заловен и малтретиран. Твърди се, че той признава за 75 убийства, някои от които изясняват няколко сигнала за изчезнали дами.

Найърс някак съумява да избяга от първия си затвор и да избегне изтезанието. Скоро по-късно историите за неговите ужаси доближават митологични равнища. За него се вършат памфлети, книги и песни, които включват канибализъм, ритуали на черна магия и му приписват свръхестествени качества. Според сбирка от памфлети на Йохан Уик, евентуално първият същински престъпен кореспондент в историята, килърът приканва Дявола из горите на Франция, с цел да му оказва помощ да прави закононарушенията си.

Историите настояват също, че преди изтезанието си Щир образова Ниърс в изкуството на черната магия. Уик, който следи от близко закононарушенията и на Ниърс, и на Щир, разгласява три памфлета за Ниърс сред 1577 и 1583 година, които разкриват дълбочината на неговата безнравственост.

Според легендите той употребява кожата на бебетата, с цел да си прави свещи, които му разрешавали да проникне в домовете на хората без да го заловен. Той също по този начин реже ръцете, краката и сърцата на бебетата и ги изяжда. Твърди се, че реже и гърдите на младите девойки, които убива.

Докато бяга и се крие, Ниърс постоянно трансформира външния си тип, с цел да не го виждат. Сред маскировките му са на скверен, козел и боец. Има няколко неща за Ниърс обаче, които в никакъв случай не се трансформират, без значение каква форма приема. Той е прочут с това, че постоянно носи в себе си „ пари, два заредени револвера и меч “. В заповедта за ареста му от 1579 година Ниърс е разказан като „ много остарял “, с криви пръсти и белег на брадичката.

По това време Ниърс към този момент е добре прочут в цялата страна. Той се опита да се скрие измежду хората. Тала един ден стопира в хотел в Ноймарт, наречена „ Камбаните “, и помолва съдържателя да пази кожената му чанта, с цел да може да посети банята. Това се оказва неверен ход.

Докато Ниърс се радва на банята си, жители се скарват с ханджията, с цел да отворят торбичката му. Вътре са открити изсъхнали сърца и ръце на човешки зародиши. Осъзнавайки, че това са притежанията на черен вълшебник, жителите знаят доста добре на кого тъкмо принадлежат. Ниърс е хванат в банята. Мнозина имат вяра, че той е задържан толкоз елементарно, тъй като магическите му предмети, които го вършат незабележим, не са в него.

Палачите в Ноймарт дадоха на Ниърс да опита от личните си действия като го екзекутират по изключително нечовечен метод. Той е малтретиран в продължение на три дни. На първия ден плътта му е одирана от тялото, а раните му са поляти с горещи масла. На втория ден краката на Ниърс са намазани с лой и поставени над горящи въглища в опит да го изпекат жив.

 Klassisches Radern

Разпъване на колело

Накрая, на третия ден, Ниърс е разпънат на колело. Това средновековно устройство за изтезания съставлява огромно колело, което чупи кости и / или смазва човек до гибел. По някаква причина, може би поради покупко-продажбите му с Дявола, Ниърс не умира, откакто колелото го смаза и палачът би трябвало да отсече крайниците му, с цел да го доубие.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР