Истории от морското дъно са разказани в изложба във Военноморския

...
Истории от морското дъно са разказани в изложба във Военноморския
Коментари Харесай

Експозиция във Варна е посветена на 60 години подводна археология в България

" Истории от морското дъно " са разказани в галерия във Военноморския музей във Варна. Експозицията е отдадена на подводната археология у нас, която става на 60 години и наблюдава хронологията на подводните изследвания от най-северната до най-южната точка на българския бряг.

Варна

Слитък от Египет от 14-ти век преди новата епоха, бивник от морж, турски корабни оръдия са единствено част от неповторимите находки открити в Черно море. Археолозите описват, че най- добре непокътнатите находки са открити на огромна дълбочина - на повече от 170 метра под повърхността.
Мариана Кръстева - шеф на Военноморски музей- Варна: Подводната археология се заражда по едно и също време с водолазното дело в България и това е единствено няколко години откакто в света се появява подводната археология.
Повод за търсенето от време на време са легендите за изчезнали кораби, живи и през днешния ден.

Мариана Кръстева: " Корабът " Черния принц ", за който се приказва доста и който се допуска, че е потопен с голямо богатсво на борда, и към момента не е открит не може да остави на мира водолазите.
В неделя Военноморският музей във Варна афишира вход свободен за всички, които обичат морето, пътешествията и историята.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР