Историческото общество на окръг Кларк съхранява една от така наречените

...
Историческото общество на окръг Кларк съхранява една от така наречените
Коментари Харесай

Кой е направил русалката от Фиджи: ще разберат ли учените някога? СНИМКИ

Историческото общество на окръг Кларк съхранява една от по този начин наречените „ русалки от Фиджи “, мумия на създание със злокобни черти. Това необичайно творение, странна композиция от риба, маймуна и влечуго, наподобява като нещо отвън света на фантазията и в този момент учените желаят да го изследват.

Джоузеф Крес, радиолог от университета в Северен Кентъки, счита, че русалката е композиция от минимум три разнообразни типа, пише Ancient Origins. Тя има глава и торс на маймуна, ръце, наподобяващи крака на земноводни като алигатори или гущери, и опашка, принадлежаща на незнаен тип риба.

Този образец е добит от моряк в Япония през 1870 година и по-късно е дарен на Окръжния център за завещание през 1906 г. Той е част от Кабинета на атракциите на музея от 2003 година и е плашил посетителите в предишното.

Русалката неотдавна беше отстранена от изложбата, защото историческото общество стартира план за инвентаризация на нейните атракции. За да разкрият мистерията на съществото, доктор Крес и екипът му употребяват най-новите технологии, по-специално компютърна томография.
 творение, Фиджи, нимфа, маймуна, риба, мумия, тип, опашка, зъби, челюст, артефакт, мозък, учени, проучване, сканиране Тя има накриво лице, особени зъби, солидни нокти, долната половина на тялото й наподобява на риба и има мека завивка от сива коса Снимка: Norse Media
Тази технология им разрешава да вършат " резени " от артефакт, помагайки да се дефинира дали някоя част от него в миналото е била същинско животно. Компютърната томография обезпечава по-отблизо структурата, като да вземем за пример дали ноздрите се свързват с действителната носна празнина и дълбочината на тези характерности.

Методът на сканиране ви разрешава да видите артефакта на 360 градуса, начело обратно и в профил. Те даже могат да преценяват дали ушната празнина е обвързвана с мозъка. Затова те ползват компютърна томография на всички елементи на русалката от Фиджи, в това число главата, региона на лицето, гърдите и опашката.

Използвайки рентгенови лъчи и компютърна томография, откривателите към този момент са създали няколко открития. Те откриха, че долната част на тялото, челюстите и зъбите на екземпляра принадлежат на същинска риба. Оказва се, че русалката от Фиджи е препарирана по обичаен способ, който включва дървена вътрешност. Този дървен кол дава неповторима опция за дендрохронологичен разбор, който може да помогне да се дефинира тъкмо по кое време е основан екземплярът.

Данните, получени вследствие на сканирането, ще бъдат изпратени на експерти в зоопарка в Синсинати и аквариума в Нюпорт. Техният опит ще бъде от решаващо значение за идентифицирането на съществата, в случай че има такива, които са били употребявани за основаването на тази нимфа.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР