Историческо величие започна своето пътуване от НДК. Песни от 10

...
Историческо величие започна своето пътуване от НДК. Песни от 10
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

" Историческо великолепие " стартира своето пътешестване от НДК. Песни от 10 страни ще прозвучат за първи път в Европейския конкурс за детска ария " Златни искри ”. Кристина Шишкова показва „ Среща с пейзаж ” в изложба Средец. Петото издание на Европейски фестивал на пътуващия спектакъл събра пъстра театрална картина.

Кои сме ние, от кое място идваме... " Историческо великолепие " – картини, статуи и съкровища минават по следите на цивилизацията в нашите земи. Интерактивната галерия стартира своето пътешестване от НДК. От там потегля из страната, като обиколката ще продължи половин година.

Песни от 10 страни ще прозвучат за първи път в Европейския конкурс за детска ария " Златни искри ”.За седми път Варна ще посрещне млади гении в интернационалния конкурс на " Откритие " за детска ария. Тази година заради огромния интерес, са селектирани и 13 български песни от одобрени композитори и млади очаквания. Ще ги показват дребните артисти, благодарение на студио Да. Днес и на следващия ден Варна посреща " Златни искри ".

Една млада българска художничка, която живее и рисува в Париж, прави първа независима галерия на родна територия. Кристина Шишкова показва „ Среща с пейзаж ” в изложба Средец.

Петото издание на Европейски фестивал на пътуващия спектакъл събра пъстра театрална картина. Утре ще станат ясни премиите. Трупи от Румъния, Чехия, Сърбия и България гостуват на юбилейния фестивал в Сливница с другия взор към света и въображението. Световноизвестният мим Михал Хехт, нашумелият театър на Националния спектакъл в Букурещ – „ Играещият оркестър ", „ Легенда за лунната принцеса ” от Ниш пристигнаха особено за феста. Утре на формалната гала ще бъдат връчени премиите. Алеята на славата, трансформирала се в традиция Европейският фестивал на пътуващия спектакъл в Сливница ще се усили с още една почетна звезда – за обичания на няколко генерации артист Павел Поппандов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР