Историческо: Тръмп даде показания под клетва по дело за измама

...
Историческо: Тръмп даде показания под клетва по дело за измама
Коментари Харесай

Историческо: Тръмп даде показания под клетва по дело за измама в Ню Йорк


Историческо: Тръмп даде показания под клетва по дело за машинация в Ню Йорк. Доналд Тръмп свидетелства под клетва в продължение на няколко часа по гражданско дело в Ню Йорк, което упреква някогашния президент и три от децата му в бизнес измами, съобщи Агенция Франс Прес.
Показанията при закрити врата бяха
дадени седмица след историческото обвиняване на Тръмп по наказателно дело в правосъдна зала в Манхатън по настрана дело.
76-годишният републиканец
е изправен пред голям брой щатски, федерални и конгресни следствия, които заплашват да усложнят кандидатурата му за възвръщане на президентския
пост на изборите за Белия дом следващата година.
Продължителните показания бяха вторият път, в който той седна за въпроси по делото, заведено от основния прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс.
Тръмп дойде в офиса на
Джеймс в долната част на Манхатън към 10:00 ч. сутринта (1400 ч. по Гринуич) и се върна в Тръмп Тауър
на Пето авеню малко след 18:30 ч.
„ Това гражданско дело е неуместно, тъкмо както всички останали каузи за интервенция в изборите, които се водят против мен “, написа той в обществената си мрежа Truth Social преди показанията си.
Адвокатът на Тръмп и представителят на
Джеймс не дадоха отговор на молбите за коментар. Джеймс съди Тръмп, Доналд Тръмп-младши, Ерик Тръмп и Иванка Тръмп още през септември предходната година, като твърди, че те са направили
„ невероятна “ машинация в Trump Organization.
В нейния иск се твърди, че в продължение на години те са лъгали данъчните инспектори, кредиторите и застрахователите в скица, която постоянно е изкривявала цената на парцелите на организацията, с цел да се обогатяват.
Джеймс съобщи, че те са дали
подправени заявления за чистата стойност на Тръмп и подправени оценки на активите, „ с цел да получат и удовлетворят заеми, да получат застрахователни компенсации и да заплащат по-ниски налози “.
Тръмп, който е любимец за номинацията
на републиканците на президентските избори следващата година, употребява нормалния си рефрен „ лов на вещици “, с цел да опише случая.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР