Историческият медал на плувния ас Йосиф Миладинов от Европейското в

...
Историческият медал на плувния ас Йосиф Миладинов от Европейското в
Коментари Харесай

4000 лева от медала на Йосиф Миладинов отиват за пострадалите от земетресението! Спечелилата търга го връща на плувеца

Историческият орден на плувния ас Йосиф Миладинов от Европейското в Будапеща 2020 беше продаден за 4000 лв. на търг в помощ на потърпевшите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

Сумата тъкмо в 19:59 часа на 14 февруари закова Соня Пепегова – някогашна състезателка на националния тим и ЦСКА, многократна държавна шампионка и специалистка в кроула.

Идеята за присъединяване в търга е на нейната щерка, 15-годишна Магдалена Пепегова, също носителка на доста златни оценки, обещаваща плувкиня, Спортист №1 на община Силистра за 2022 година, тренираща с Йосиф Миладинов в националния тим под управлението на Кристиян Минковски.

Нейното предпочитание е да върне медала на олимпийския финалист от Токио, европейски вицешампион при мъжете и двоен континентален отличник при юношите.

Бих се радвала да имам медала на Йосиф, само че той си е негов. Извоюван е с толкоз труд и ограничения. Аз ще си печеля моите медали “, съобщи думите на Маги за BGswim.com нейната майка Соня Пепегова.

Сумата ще бъде приведена по сметката на КаузиБг.

Търгът беше проведен от плувен клуб Спринт-София и Асоциацията на българските плувци и продължи 36 часа в групата на списание „ Плуване &Водна топка “ във Facebook.

Наддаванията бяха 25 и стартираха с начална цена 800 лв. с минималната стъпка 50 лв..

Медалът на Йосиф Миладинов е сребърният на 100 м бътерфлай от европейското състезание в Будапеща преди две години и е на практика скъп, с историческа стойност за родното плуване, тъй като е първият при мъжете на огромен конгрес.

Желаещите да дарят средства за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия може да го създадат на изписаната по-долу сметка.
IBAN
BG55UNCR70001524609578
ТИТУЛЯР НА СМЕТКА ФОНДАЦИЯ КАУЗИ БГ

Основание – подаяние за земетресение Турция

bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР