Исторически полет за Върджин галактик - компанията изстреля, пилотира и

...
Исторически полет за Върджин галактик - компанията изстреля, пилотира и
Коментари Харесай

Милиардерът Ричард Брансън и неговият екип достигнаха успешно ръба на космоса

Исторически полет за „ Върджин галактик ” - компанията изстреля, пилотира и приземи сполучливо своя галактически уред SpaceShipTwo с екипаж в цялостен състав, като по този метод постави сполучливо началото на галактическия туризъм до " ръба на космоса ".

Милиардерът Ричард Брансън, който основава " Върджин галактик " през 2004-та, бе на борда на машината в ролята си на " експерт по задачата " - той тества преживяването на бъдещите консуматори.

Трима други чиновници на компанията сториха същото - Бет Моузес, основен инструктур на астронавтите, Колин Бенет, основен инженер на интервенциите, и Сирша Бандала, вицепрезидент на държавните въпроси и проучвания.

Четиримата бяха първият цялостен екипаж, който " Върджин галактик " е изстрелвала в миналото до " ръба на космоса ". Двама пилоти - Дейв Макей и Майк Масучи, управляваха галактическия аероплан, кръстен от физика Стивън Хокинг VSS Unity.

Снимка: Getty Images

Самолетът бе прикован крепко към долната част на кораб-майка, наименуван VMS Eve. Носителят излетя от писта в пустинята Ню Мексико в 10:40 в неделя (източно време) и се изкачи на почти 16 км надморска височина. В този миг VMS Eve пусна VMS Unity, а Макей и Маусчи незабавно поеха надзор над космиския аероплан, стартираха двигателите му и го насочиха към Космоса, изкачвайки се на още към 72 км. 

Снимка: Getty Images

След като най-сетне се извисиха над Земята, водачите изключиха моторите на галактическия аероплан и всички на борда изпаднаха в безтегловност. Те се наслаждаваха на чувството, както и на невероятната панорама, откриваща се от 17-те прозореца на летателния уред, за към 5 минути - по-късно гравитацията на планетата стартира последователно да ги връща назад на Земята.

Целият полет продължи към 1 час.

Милиардерът Брансън се надява, че това ще е единствено първият от голям брой полети на галактически туристи. Той твърди, че към този момент е продал 600 билета на искащи, които са предплатили общо 150 милиона $.

С днешния полет „ Върджин галактик ” изпревариха единствено с няколко дни първото излизане в космоса на кораба на различен милиардер - Джеф Безос. Неговата ракета би трябвало да излети на 20 юли.

" Излязохме в космоса. Това е нещо, за което работим доста години - откогато създадохме „ Върджин галактик ”. И в този момент сме на седмото небе от наслада ", съобщи Брансън.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР