Исторически погледнато, нито един Бог не е оцелял от науката.

...
Исторически погледнато, нито един Бог не е оцелял от науката.
Коментари Харесай

Дан Браун шокира света с позицията си за Бог: Скоро няма да има нужда от Бог

" Исторически видяно, нито един Бог не е оживял от науката. Боговете просто са еволюирали ", сподели писателят Дан Браун, един от най-продаваните американски писатели и създател на бестселъра " Шифърът на Леонардо “. Изявлението му бе част от представянето на новата му книга Origin ( " Произход " ) на влиятелното ревю за книги във Франкфурт.

Петата част от известната серия наблюдава последния пробив на харвардския професор Робърт Лангдън, който се опита да разкрие тайните на вселената, този път изследвайки борбата сред религията и науката, написа kanal3.bg. " Аз имам вяра в напредъка на технологиите ", сподели той пред кореспонденти. " През идващото десетилетие нашият тип ще стане извънредно взаимосвързан на равнище, за което не сме подозирали. Необходимостта ни от външния Бог, който стои там и ни съди, ще намалее и най-после ще изчезне ", твърди писателят.

Браун напомни гнева на Ватикана, когато " Шифърът на Леонардо " бе оповестен през 2003 година Причината е, че една от най-продаваните книги на всички времена споделя историята на конспирацията на Католическата черква, която желае да скрие обстоятелството, че Исус Христос има дете с Мария Магдалена. 53-годишният Браун упорства, че не е срещу религията и че просто желае да " стартира разговор ". Той похвали папа Франциск, че се пробва да приведе Църквата в актуалната ера.

/ПИК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР