Исторически музей – Оряхово отбеляза своята 85 годишнина от създаването

...
Исторически музей – Оряхово отбеляза своята 85 годишнина от създаването
Коментари Харесай

Историческият музей в Оряхово отбеляза 85-ата си годишнина /снимки/

Исторически музей – Оряхово означи своята 85 годишнина от основаването си с разкриване на Изложба „ 5 от 85 “ и празничен приветствен концерт с присъединяване на Детските градини „ Пролет “ и „ Дружба “, Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс „ Людмила Живкова “ и Народно читалище „ Надежда 1871 “ – град Оряхово.
Началото на тържественото честване на годишнината бе дадедо от доктор Евгения Найденова – Директор на ИМ – Оряхово, която поздрави всички присъстващи и своите сътрудници. След това тя показа наличието на изложбата, която отразява цялостната работа на музея през последните пет години.
Поздрав към доктор Найденова и нейния екип от името на кмета на общината Росен Добрев и общинското управление насочи секретарят на общината – Христинка Цонева с думи за признателност и реверанс за отдадеността към благородната музейна задача. Получени бяха и голям брой приветствени адреси, сред които и адрес от проф. Марин Коцев – наследник на създателя на музея Никола Коцев. В него се споделя: „ Без да се впускам в исторически многословия би трябвало да отбележа, че заради огромната обич и интерес към историята на родния завършек на татко ми Никола Коцев, и след упоритият му стемеж и битка за основаване на Археологическо сдружение в Оряхово – най-накрая на 16 март 1939 година то е одобрено от тогавашното Министерство на просветата…
Днес аз съм благополучен да отбележа, че тази ползотворна активност на Музея, която беше фантазия и едно от пристрастията на татко ми, е продължена и надградена с новите модерни благоприятни условия от доктор Евгения Найденова и нейния екип. Доказателство за изгодата от научната и практическа работа на Музея са премиите, които получават те. “
Кулминацията на празника бе основана от страна на Оряховските деца с празничния привет от стихове, песни и танци, в които са вплетени обичта към родината и българското.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР