Исторически момент за Нова Зеландия и за световното законодателство в

...
Исторически момент за Нова Зеландия и за световното законодателство в
Коментари Харесай

Историческо: Нова Зеландия реши, 0 въглеродни емисии през 2050г.

Исторически миг за Нова Зеландия и за международното законодателство в региона на битката с климатичните промени. Страната одобри закон, подсилен от множеството партии в Народното събрание, който ангажира нацията да понижи въглеродните излъчвания до нула през 2050г. Така Нова Зеландия стана първата страна, която ще извърши своите задължения според Споразумението за климата от Париж.
Законопроектът беше признат в четвъртък следобяд (7 ноември) с поддръжката на дясноцентристката опозиционна национална партия. Въпреки че нито едно от техните оферти за изменение на закона не беше признато. Гласовете се разпределиха 119 на 1, предава The Guarduan.
Със Законопроекта Нова Зеландия се задължава и да задържи световното стопляне под 1,5 градуса. Страната ще задели 5 милиона $, с цел да се приготви за изключителни климатични обстановки и бедствия.
С текстовете бъдещите държавни управления на Нова Зеландия се задължават да не се отклоняват от задачата, а да работят за намаляването на парниковите газове.
Ще бъде основана комисия за изменението на климата, която ще подсигурява осъществяването на проекта и спазването на бюджетната рамка. Нейна цел ще бъде предприемане на дейности за намаляване на последствията върху страната от климатичните промени.
Нейните членове би трябвало да разработят два проекта на деяние първоначално. Единият, за развиването и прекосяването към биогенен метан, създаван от живи организми, а другият - за понижаване на парниковите газове от всички други причинители. 
Министърът, отговарящ по въпросите на климатичните промени, Джеймс Шоу съобщи: " Поведохме света за нуклеарното разоръжаване, водихме света с правото на дамите да гласоподават, в този момент още веднъж демонстрираме пътя ". " Промените в климата са определящият и значим за бъдещето въпрос на нашето потомство, който доста държавни управления не съумяват да решат. Днес ние вършим забележителна крачка напред в нашия проект за понижаване на нездравословните излъчвания на Нова Зеландия ".
Премиерът Джасинда Ардърн съобщи, че Нова Зеландия е от " вярната страна на историята ". Тя сподели: " Абсолютно имам вяра и не преставам да заставам на позицията, че изменението на климата е най-голямото предизвикателство на нашето време. "
" Безспорно морското ни равнище се покачва и несъмнено живеем при рискови метеорологични събития - все по-често ", продължи тя. " Безспорно науката потвърждава, че те ще въздействат върху флората и фауната, а също и разпространяването на заболявания и непредвидени болести в региони, където до момента не сме ги виждали. “
Изпълнителният шеф на ForestBird Кевин Хейг съобщи, че законопроектът е единствено първа стъпка. " Сега би трябвало да проправим пътя към въглеродния неутралитет, който да отбрани и възвърне природата. Нуждаем се от съответни, незабавни, дейности, с цел да спасим най- уязвимите типове и екосистеми. "
Решението на Нова Зеландия бе приветствано от всички природозащитни и научни организации, работещи по проблемите на климатичните промени. Те оповестиха страната за пионер в битката с последствията и изменението на климата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР