Исторически момент в Афганистан - последните американски и натовски части

...
Исторически момент в Афганистан - последните американски и натовски части
Коментари Харесай

Армията на САЩ се изтегли от емблематичната база „Баграм“ в Афганистан

Исторически миг в Афганистан - последните американски и натовски елементи се изтеглиха от военновъздушната база в Баграм, стратегически център във войната против талибаните през последните 20 години.

Баграм се намира на 25 километра северно от столицата Кабул и поради мащаба си е определяна като " град в града ". Заради основното си местонахождение през 70-те години на предишния век става щаб на руските сили, а след това се трансформира в знак на американската военна мощност.
Снимка: btvnovinite.bg
С напускането на задграничните сили и военното съоръжение, което оставащо в базата, Баграм става още по-примамлива цел за талибаните.

Техните победи през последните месеци провокират опасения от нова революция.

Днешната вест е също по този начин знак, че окончателното прибиране на американските елементи от Афганистан ще се случи до дни.
Снимка: btvnovinite.bg
По-рано президентът Джо Байдън беше заречен това да стане до 11 септември. Доскоро се смяташе, че в азиатската страна са ситуирани сред 2500 и 3500 американски военни.
Снимка: btvnovinite.bg
След изтеглянето им се чака там да останат по-малко от 1000 бойци, които да оказват помощ на афганистанските управляващи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР