Историческата корона на св. Едуард, която се използва при церемониите

...
Историческата корона на св. Едуард, която се използва при церемониите
Коментари Харесай

Кралската корона ще бъде преработена, за да пасне на крал Чарлз III - Свят

Историческата корона на св. Едуард, която се употребява при церемониите по коронация на монарсите в Англия повече от 350 години, е изнесена от лондонския Тауър, с цел да бъде пригодена за коронацията на крал Чарлз Трети през май идната година, оповестиха международните организации, базирайки се на Бъкингамския замък.

Короната, която е част от кралските скъпоценности, изложени в Тауър, се употребява от коронацията на крал Чарлз Втори през 1661 година, когато монархията е възобновена след десетгодишното ръководство на Оливър Кромуел.

Короната на св. Едуард заменя средновековна корона от 11-и век, от ръководството на Едуард Изповедник, която е претопена през 1649 година

Крал Чарлз Трети ще се възкачи на престола с короната на св. Едуард на тържествена гала в Уестминстърскто абатство на 6 май 2023 година На службата той ще носи и имперската държавна корона.

Короната e със солидна златна рамка, инкрустирана с рубини, аметисти, сапфири, гранати, топази и турмалини. По образеца на средновековната й предшественичка, върху нея има четири кръста и четири лилии. Короната е довършена с кадифе и хермелинова лента. Тя е изобразена върху кралския герб, логото на Кралските пощи и армейските пагони.

Коронацията на крал Чарлз Трети ще следва церемониите от последните епохи в английската монархия, само че се чака да бъде по-кратка и да продължи към час. Кралицата-консорт Камила също ще бъде коронована дружно с крал Чарлз Трети. Очаква се гостите да бъдат към две хиляди души.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР