iStock Учени от Университета Колумбия са разработили спрей за нос, който

...
iStock
Учени от Университета Колумбия са разработили спрей за нос, който
Коментари Харесай

Учени разработиха спрей против коронавирус, обещават да бъде евтин

 iStock Учени от Университета " Колумбия " са създали спрей за нос, който защищава от заразяване с COVID-19, оповестява Engadget, представен от Vesti.bg. Разработката включва композиция от липиди и пептиди, които не разрешават на ковид да се свърже с клетките.

Спреят блокира един от основните протеини на вируса и не му разрешава да одобри подобаващата форма за обединение с клетката. Действието му стартира незабавно след изпръскване и продължава 24 часа.

Учените настояват, че създаването към този момент е тествана на гризачи и е посочила цялостен триумф без нито едно заразяване и нито едно сполучливо нахлуване даже и на една вирусна клетка. Тя сполучливо е предотвратила заразяване с COVID-19 и при симулация с 3D модел на човешки бели дробове.

Спреят ще е с ниска цена и няма да се постанова да се съхранява непрекъснато охладен. Това ще го направи наличен за огромен брой хора. Учените споделят, че към момента има няколко довършителни работи, а по-късно предстоят клиничните изпитвания с хора. Едва след сполучливото им привършване, ще може да се премине към всеобщо произвеждане.

Амбицията на учените е всичко това да се случи допустимо най-бързо, само че тестванията ще лишават време. Те споделят, че задачата на спрея не е да бъде опция на имунизациите, а допълнение. Той ще е подобаващ и за хора, които по една или друга причина не могат да разчитат на ваксина или тя не работи за тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР