iStock Гръцките власти ще правят бързи тестове на пристигащите в страната

...
iStock
Гръцките власти ще правят бързи тестове на пристигащите в страната
Коментари Харесай

Гърция ще прави бързи тестове на пристигащите през сухопътните граници

 iStock Гръцките управляващи ще вършат бързи проби на идващите в страната през сухопътните граници. Това разгласи представителят на държавното управление в Атина, съобщи " Ройтерс ".

През последните седмици Гърция регистрира растеж на новите случаи на инфектирани с ковид. Това принуди управляващите да затегнат съществено ограниченията за повторно тази година. Най-сериозно е ситуацията в северните елементи на страната, в това число в Солун.

За идващите през сухопътните граници остава и условието за PCR тест, изработен не повече от 72 часа преди идването. Въпреки това, влизащите в Гърция ще минават през бързи проби.

Освен това, граничните пунктове " Какавия " (Албания), " Евзони " (Северна Македония) и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон "  с България ще останат отворени, до момента в който през контролно-пропускателен пункт " Маказа–Нимфея " (България) ще минават единствено камиони, съобщи БГНЕС.

Новите ограничения влизат в действие от петък сутринта, разгласи държавният представител Стелиос Пецас, представен от " Ройтерс ".

" Разбираме умората в хората. Но в случай че в този момент се отпуснем, ще си платим ", съобщи Пецас. По последни данни доказаните случаи на ковид в Гърция са 82034, а смъртните – 1288.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР