iStock Американски специалист по инфекциозни болести препоръчва на заразените с COVID-19

...
iStock
Американски специалист по инфекциозни болести препоръчва на заразените с COVID-19
Коментари Харесай

Избягвайте тези лекарства при COVID-19

 iStock Американски експерт по инфекциозни заболявания предлага на инфектираните с COVID-19 да не използват медикаменти срещу диария, повръщане и подуване на лигавицата, съобщава БТА.

Д-р Джошуа Шафцин, директор на отделението по надзор и профилактика на инфекциозните заболявания в детската болница в Синсинати, акцентира, че повръщането и диарията, които са измежду признаците на ковид, демонстрират, че стомашно-чревният тракт е в развой на изхвърляне на бактериите и " по-добре да не се опитваме да му пречим ".

" Забавянето на работата на червата може да докара до ненапълно премахване на инфекцията и унищожаване на възпалението. Съдържащият се в противодиарийните медикаменти лоперамид нарушава естествения развой на изхвърляне на болестта от организма. За да се почувстват по-добре, на множеството пациенти е задоволително единствено да пият повече вода и да дадат на организма време самичък да се пребори с инфекцията ", изяснява медикът.

Шафцин акцентира също, че деконгестивните препарати (против оток на лигавицата) също не са целесъобразни при COVID-19. Инхалаторите са изключително нежелани за хората, които не страдат от астма. В тях се съдържа фенилефрин, който може да навреди на здравето на пациенти със сърдечносъдови проблеми. И двете субстанции би трябвало да се одобряват единствено след консултация със експерт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР