Истинско чудо извършиха лекарите в Аджибадем Сити клиник. Мъж с

...
Истинско чудо извършиха лекарите в Аджибадем Сити клиник. Мъж с
Коментари Харесай

Спасиха мъж след 92 дни интубация

Истинско знамение направиха лекарите в „ Аджибадем Сити клиник ". Мъж с Ковид-19 беше изписан здрав след 92 дни интубация и големите старания на мултидисциплинарен екип от експерти. Това заяви медицинският шеф на болничното заведение проф. Иво Петров в изявление за clinica.bg.

Човекът е постъпил в болничното заведение точно на Никулден предходната година. Той е бил приет в болница десетина дни след началото на признаците на инфекцията, като положението му е било доста тежко. Човекът е имал дихателна непълнота и увреждане на 85% от белодробния паренхим. Лекарите незабавно почнали да му ползват антивирусна, антиинфламаторна, антикоагулантна и кислородотерапия по признатия за лекуване в отделението протокол –МАТH+.

Заради утежняване на дихателната непълнота обаче, пациентът е бил изместен в интензивното поделение на болничното заведение под грижите на доктор Николай Увалиев, който дава отговор за КОВИД-зоната. Въпреки приложените лечебни мероприятия, дихателната непълнота е прогресирала, което е наложило интубация и слагане на механична вентилация с висока инвазивност. Тогава доктор Увалиев е приложил авангарден метод при лечението, което е помогнало за удобния излаз. Пациентът е бил изписан на 99-я ден от хоспитализацията си в положително общо положение, без температура и потребност от кислородотерапия.

„ Слава Богу, успяхме освен да го екстубираме, само че и да го изпишем, което значи, че при вярно и обезпечено гледане - т.е. би трябвало да има освен предоставяне на лекарства, само че и средства за подкрепяне на дишането, на циркулацията, можем да се оправим. Та с големите старания на екипа успяхме да спасим този млад пациент ", сподели проф. Петров. Той акцентира, че при толкоз тежки пациенти, с цел да е сполучливо лекуването, са нужни напъните на мултидсциплинарен екип.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР