Истинският лидер подкрепя, мотивира и помага на хората в екипа

...
Истинският лидер подкрепя, мотивира и помага на хората в екипа
Коментари Харесай

От счетоводител до team leader: Какво е да работиш в компанията, която оборудва всеки втори товарен кораб в света?

Истинският водач поддържа, стимулира и оказва помощ на хората в екипа си по този начин, както той е бил подкрепян и стимулиран от своите мениджъри. За положителния образец и работата с виновни и другарски настроени хора, беседваме с Венета Александрова, началник екип " Счетоводство " в MacGregor.

MacGregor е поделение на водещия снабдител на интелигентни и устойчиви решения за обработка на товари Cargotec. Към днешна дата всеки втори товарен транспортен съд е екипиран с съоръжение от MacGregor. За подразделението работят близо 2000 души в 31 страни.

Отделът, в който е позициониран екипът на Венета Александрова, е Record to report. Неговата главната цел е да обезпечи верността на счетоводните доклади на сдруженията, за които дава отговор, започвайки от обособените счетоводни записвания и стигайки до систематизираната информация във финансовите доклади.

Стъпка по стъпка към триумфа

Когато стартира работа в Cargotec през 2018 година Венета Александрова има счетоводен опит, само че единствено в български компании, в които структурата е напълно друга. Трябвало да навлезе в напълно нова среда - в интернационално одобрена компания с доста запаси и достижения. В началото интензивно учила нови системи, разделяне на отговорностите, връзка с доста хора от разнообразни страни по света. Тогава се среща и с фирмената просвета, която мощно я впечатлила.
 Снимка 657304
Източник:

" Това, че всеки чиновник има естрада да изрази концепциите и мнението си, беше и към момента е от нещата, които доста оценявам в Cargotec. Сред мениджърите и сътрудниците си срещнах хора, които ми оказваха цялостна поддръжка в новото за мен начинание да навляза в света на интернационалния център за споделени бизнес услуги ", споделя тя.

По това време предизвикването за нея се оказва и акомодацията към новия модел на работа и построяването на добра връзка с задграничните финансови контролери и сътрудници от бизнеса. С течение на времето обаче това предизвикателство се трансформирало в наслаждение и блян към рационализиране.

Към днешна дата, встъпвайки в ролята на началник на екип тя е уверена, че при работа в такива условия положителните резултати не закъсняват.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

В актуалната си роля Венета Александрова управлява екип от 18 души - експерти в счетоводната област с друг опит и стаж по специалността.

" Моите самостоятелни цели като началник са да провеждам работата на екипа, да го стимулирам за реализиране на високи резултати и да проследявам за тяхното осъществяване. По този метод се стремя към постигане на задоволеност както от страна на бизнеса, по този начин и персонално на всеки член от екипа по отношение на персоналните му достижения ", споделя Венета Александрова.

За избора да се развиваш в една компания

Според нея преимущество на работата в огромна интернационална компания е, че тя е динамична и всеки ден могат да бъдат научени нови неща.

Тя е безапелационна, че главният източник на мотивация и ентусиазъм са хората. Те са съществена полезност в Cargotec и това трансформира работата в компанията в наслаждение.

" Обмяната на познания и опит както в екипа, по този начин и сред хора от разнообразни отдели, прави разбирането за процесите и техните специфики все по-широкообхватни и завладяващи. А опцията за връзка с бизнес сътрудници от разнообразни точки на земното кълбо обогатява мирогледа и дава познания " от извора " - подкрепя да забележим действителния бизнес проблем зад всяка една финансова или счетоводна интервенция ", обобщава ръководителят на екип " Счетоводство " в MacGregor.
 Снимка 657302
Източник:

Нейният опит демонстрира, че плюсовете на кариерното развиване в границите на една компания произтичат от времето и напъните, които човек влага, с цел да се потвърди като добър експерт в тази организация. След като това се случи, компанията към този момент знае неговите мощни страни, най-ценни качества и би вложила в него и в надграждането на уменията му, като му даде опция да израсне професионално.

" От ваша позиция това ще докара до възприятие за задоволеност и оцененост и ще ви помогне да вървите малко по малко все по-нагоре по стълбата на триумфа, вместо да се потвърждавате още веднъж и още веднъж пред всеки нов шеф ", споделя още тя. И добавя, че: " Познавайки мощните ви страни и ползите ви, компанията също по този начин може да ви предложи да се преквалифицирате и да промените отдела си да вземем за пример, с което да употребявате капацитета си още по-ефективно и да се радвате на още по-големи достижения ".

Историята на MacGregor

Основателите на сдружението почнали активността си край морето, множеството създавайки фамилни бизнеси, които са създали в директна връзка с корабостроителници и притежатели на кораби. Всички те са споделяли пристрастеността, която движи компанията и до през днешния ден - основаване на инженерни решения, които вършат морето по-достъпно, по-безопасно и по-управляемо за тези, чийто занаят зависи от предизвикателните морски условия. През 1929 година братята Макгрегър основават и патентоват първите стоманени капаци (hatch covers) в английския град Нюкасъл ъпон Тайн. През 1937 година, с цел да ги продават и разпространяват, се основава MacGregor & Company.

Към сегашния миг компанията предлага богат подбор от интелигентни високотехнологични решения за обработка и ръководство на товари - електрически и хидравлични кранове, лебедки за евакуиране на вериги, стойки за контейнери за палубата, палубни машини (котвени и швартови лебедки), системи за ориентиране на кафези за товари на палубата и в трюма, палубно-плъзгащи системи, системи за разтоварване, както и доста други артикули и новаторски системи за ръководство както на пристанищата, по този начин и по време на корабоплаване. Работейки дружно с корабособственици, оператори и строители, MacGregor обновява, проектира и създава решения, които остават за цялостен живот.
 Снимка 657305
Източник:

Работата стартира с схващане на индустриалния пейзаж и потребностите на съответния клиент. Продължава с проектирането на решения, създаващи стойност, и даването на поддръжка през целия живот посредством услуги на място и от разстояние, фокусирани върху максимизиране на сигурността и оперативната продуктивност и минимизиране на непланираните престои.

Не на последно място една от задачите на MacGregor е устойчивостта на околната среда. Дружеството е част от програмата за резистентност на Cargotec и също по този начин се ангажира да следва научно обосновани ограничения за ограничение на световното повишение на температурата с до 1,5°C. Компанията се стреми доста да понижи личните си излъчвания и да помогне на клиентите си да понижат излъчванията от своите интервенции.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР