Истинският баща не е този, който плаща сметките, а този,

...
Истинският баща не е този, който плаща сметките, а този,
Коментари Харесай

Истинският баща не е този, който плаща сметките, а този, за когото семейството е винаги на първо място

Истинският татко не е този, който заплаща сметките, а този, който схваща: фамилията е постоянно преди всичко. Този, който знае, че в света няма по-голяма и по-силна обич от любовта на мъжа към неговото семейство. 

Баща може да стане всеки човек. Всеки има опция да сътвори нов живот. Но а възпиташ и същински да обичаш своето дете – за това са нужни определни старания.

Истинският татко не е този, който печели задоволително пари, с цел да купи на жена си и децата си скъпи дарове или два пъти годишно да ги води на отмора. И не е този, който заработва задоволително пари, с цел да запише децата си в елитно учебно заведение и да им покрива всички разноски.

Истинският татко е този, който схваща, че фамилията би трябвало да бъде преди всичко. 

Истинският татко е тоззи, който е постоянно наоколо. Този, който не се отхвърля от своето семейство в най-трудните времена. Този, който не оставя околните си да се оправят с проблемите си сами.

Истинският татко е този, който е подготвен да вложи своето време и старания в фамилията даже когато е изтощен или му се коства, че е излязъл отвън зоната си на комфорт.

Истинският и лоялен татко е този, който е подготвен на взаимни отстъпки поради фамилията си и в избрани моменти жертва личните си потребности, стремежи и благополучие. Този, който учи децата си на обич и грижи.

Истински положителният татко е този, който е образец за вярно отношение към дамата. Този, който се отнася към нея почтено, с почитание и добрина.

Истински любящият татко е този, който учи децата си какъв брой значими са личностните качества: добрина, почтеност, вярност… Този, който учи децата по какъв начин би трябвало да градят верни връзки, показвайки всичко със лични образци.

Истинският татко е този, който в никакъв случай не назовава детето и жена си безполезни, некомпетентни, слаби или глупави.

Истински преданият татко е този, за който фамилията е най-голямата полезност в живота. Този, който знае, че няма подобен проблем, спор или прелъщение, които са по-важни от фамилията.

Този, който знае, че на света няма по-голяма и мощна обич от любовта на мъжа към неговото семейство. 

Истински преданият татко е този, който служи като образец за подражателство и източник на ентусиазъм за околните си. Този, който стимулира децата си да работят над себе си и да се развиват. Този, който ги учи да бъдат по-добра версия на себе си.

Истинският татко е този, който демонстрира на фамилията си какво е същинско благополучие и наслада. Този, който усеща задоволство от това, че децата му са щастливи.

Истинският татко е този, който знае каква музика слушат децата му, по какво се увличат и защо мечтаят.

Истински грижовният татко е този, който в никакъв случай няма да разреши на персоналните си проблеми да разрушат щастието на неговите деца. Този, който без значение от степента на незадоволеност от живота си, няма да придвижи негатива върху фамилията.

Истинският татко е този, за който децата гордо могат да кажат: „ Той е образец за подражателство, мой най-хубав другар, ментор и преподавател. Той е мой татко “.

Наистина да имаш подобен татко е благословия.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР