Истинските зеленчуци, както и всички природни продукти, трябва да са

...
Истинските зеленчуци, както и всички природни продукти, трябва да са
Коментари Харесай

Как да разпознаем истинските зеленчуци

Истинските зеленчуци, както и всички естествени артикули, би трябвало да са натурални, еко- и биопродукти. Тези три избрания са най-важни, при установяване дали продуктът е същински.

Определението естествен артикул подсигурява, че той е с растителен генезис. Имайте поради обаче, че в случай че даден артикул е с етикет „ натурална ”, това не значи автоматизирано, че той е и " еко " и " био ".

 Биозеленчуци

Използването на етикет „ Натурална ” се употребява много безсистемно. Има огромно количество " Натурална " козметика или козметика с " натурални съставки ". Не във всички случаи обаче това значи, че преобладаващата част от съставките им са натурални.

За да разберете наличието, най-добре обърнете внимание на етикета. Съставките се подреждат низходящо. Това ще рече, че тези, които се срещат в най-голяма степен в продукта, са първи, втори, тъй наречените, а надолу следват съставките, във все по-малка централизация.

 Екологично чисти зеленчуци

Така, когато не видите в състава растение или то е в по-долната част на листата със съставки, продуктът непозволено се назовава естествен.

Вторият значим симптом, който може да ви подсигурява, че избираните зеленчуци са същински, е етикет " еко ". То се отнася до артикули с екологично чист състав или създадени в екологично чисти зони.

 ГМО зеленчуци

Третият детайл, подсигуряващ ви потреблението на същински чисти зеленчукови и други артикули, е " Био " и " Органик " / " Органично " /. Този етикет се поставя само на артикули, имащи съответния биосертификат, публикуван от публична сертифицираща организация. Той подсигурява напълно натуралните му съставки.

Гарантира още, че съставките са от биоземеделие, че в продукта няма ГМО, няма парабени, силикони, няма изкуствени оцветители и ароматизатори, както и други добити по химичен път емулгатори, консерванти, т.н.

При всички случаи е значимо да имате опция да извършите осведомен избор за продуктите, които купувате. Не се тормозете да попитате продавачите на магазина за съответните документи. Пазарувайте основно от екомагазини, с цел да не попадате на обработвани с пестициди и химикали артикули.

Когато видите прекомерно едри, с неспецифична миризма или без присъщ мирис зеленчуци, излезли като че ли от шаблон, то най-добре не им се доверявайте. Потърсете тези несъвършени и симпатични плодове и зеленчуци, познати ни от село.

Винаги мийте зеленчуците добре преди приложимост, а листните накисвайте във вода. Отнасяйте се отговорно към продуктите, които пазарувате за себе си и фамилията си, тъй като всичко, което слагате в чинията, е еквивалент на вашето здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР