Истински празник за ценителите на хубавата храна!Необходими Продукти● свински език

...
Истински празник за ценителите на хубавата храна!Необходими Продукти● свински език
Коментари Харесай

Терин от свински език

Истински празник за ценителите на хубавата храна!

Необходими Продукти

● свински език - 4 броя, сварени
● кашкавал - 200 г
● моркови - 1 брой
● копър - 1 връзка, или магданоз
● сол - и подправки по желание
● оцет - 20 мл
● бульон - 1 ч.ч. зеленчуков или различен
● желатин - 15 г

Начин на подготвяне

Желатинът се залива с бульона и се оставя за 40 минути. Кашкавалът се нарязва на части, поставя се в полиетиленова торбичка и се пуска във вряща вода да се разтопи. След това се изважда върху фолио и се разточва.

Оставя се да изстине и се нарязва на ленти. Правоъгълната форма – теринът, се покрива с фолио и се подреждат лентите кашкавал. Сварените езици се нарязват на части. Морковът се настъргва на ситно ренде и се бланшира за 5-7 минути в малко вода и подправки на усет, след което се отцежда.

Смесва се с нарязания език, посолява се, прибавят се подправки по избор и малко оцет на усет. Копърът или магданозът се нарязват на ситно и се подрежда половината от него на дъното на формата – това е първият пласт. След това се поставя от сместа с езика и морковите, като леко се притиска.

Добавя се и останалият копър и останалата част от езика. Желатинът се разтопява на слаб огън, залива се терина, завива се с фолиото и се оставя в хладилника за 4-6 часа. След това формата се обръща и фолиото се маха.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР