Истински Колумб! Да се чуди човек, как българите досега не

...
Истински Колумб! Да се чуди човек, как българите досега не
Коментари Харесай

Вопли за справедливост: Вярващите в разследването на Еврото, Трак...

Истински Колумб! Да се чуди човек, по какъв начин българите до момента не са се сетили…

 

Дали обаче нещата не са много по-различни? Щом в магистратурата има почтени хора, дано дадат с дейностите си кураж и религия на обществото, че може да има най-накрая правдивост в тази пуста страна.

 

Хиляди българи излизаха на митинги против избора на някогашния основен прокурор Иван Гешев, както и против негови дейности. Има и в този момент митинги против несъответстващо държание на прокурори и съдии, както и против чиновници на Министерство на вътрешните работи. Липсват обаче резултати, а непрекъснатото натякване, че не всички са маскари към този момент досажда.

 

Който е избрал да брани закона и обществото не би трябвало ли да има нужните качества, без да чака специфична поддръжка? 

 

Самото замесване на магистрати и чиновници на реда в корупционни кавги и връзки с мафиотизирани мрежи не е ли задоволителен претекст за свестните да скочат против това?

 

Обществото им обезпечава заплати и условия за работа. Те от своя страна би трябвало да обезпечат господство на правото. Народът своето е приключил, само че магистратите?

 

„ Не цялото прaвосъдие е забъркано в мрежи от въздействия ”, разяснява по Нова телевизия Лада Паунова, заместникът на ръководител на Върховен касационен съд, която ще гледа делата против обвинител номер едно.

Добре, че не е цялото, само че задоволителен брой, с цел да приказваме за мафиотизиране на политици, магистрати, ченгета, медии и прочие

 

Г-жа Паунова сподели още, че Парламентарната комисия не може да замести Прокуратурата, само че нейното следствие може да освети обстоятелствата и да ги сервира на обществото.

Права е. Но има медии и публицисти, както и смели жители и жертви на рекет и шантаж, които от години показват обстоятелства и имена, само че това не е довело до нищо. Което пък дава успокоение на мръсните мрежи да си правят умерено мръсната работа.

 

Ако желаете да се борите с корупцията, се нуждаете от самостоятелни лица, без връзки или интервенция от политиците. Това е мнението на европейския комисар по правораздаване Дидие Рейндерс.

 

Преди време италианският прокурор Никола Гратери съобщи по време на посещаване в България: „ Ако желаете, ще дойда да направя правосъдна промяна и у вас. Не желая пари, дайте ми единствено няколко месеца “. Защо не му ги даваме? Ще ни залеят с причини, че няма такава опция, че той е външен човек, че тук има почтени магистрати и прочие Истината обаче е, че върхушката у нас не желае промени и промени. Не й би трябвало Гратери!

 

Сотир Цацаров, тогава основен прокурор и Иван Гешев, по това време началник на Спецпрокуратурата се усмихваха снизходително, когато кореспонденти се опитваха да изтръгнат от тях някакъв коментар.  

Гратиери се изправя неведнъж в съда против 350 мафиоти, упрекнати в убийства, пране на пари, корупция, измами, рекет и прочие Между тях някогашният министър председател Берлускони, министри, магистрати, депутати, полицейски чиновници и членове на Ндрангета.

 

В София господин Гратери акцентира още: „ Не е ужасно, в случай че положиш старания, само че не успееш да събереш задоволително доказателства за някой мафиот, ужасно е, когато магистрати попречват следствие против корумпирани политици и мафиоти. Това демотивира обществото, отблъсква хората от институциите “. Сега към този момент е напълно ясно, че скоро у нас подобен няма да се появи.

 

Би трябвало всяка заран, когато потегля на работа, магистратът да е наясно, че отива на война. Той взе участие във война, която се води със средствата на закона. За такова нещо хората с тоги би трябвало да имат смелост, смелост и воля. Трябва също да са съсредоточени върху задачите на обществото. Това обаче е необичайност. Показват го резултатите: нито един значим политик, министър председател, министър, прокурор, арбитър или народен представител с въздействие не е наказан до момента. И те се усещат недосегаеми. Гражданите надлежно се възприемат като жертва, дивеч. Ако прослойката на недосегаемите реши, всеки може да бъде отстрелян.

 

Докъде ще докара това? До повече ковчези, повишаване на парцелите в частните гробищни паркове, растеж на такса „ успокоение “ и още по-голяма безочливост у върхушката.

 

Който има вяра, че комисиите за свадите към Пепи Еврото, Алексей Петров-Трактора, Мартин Нотариуса и други сходни на тях, ще решат нещо в интерес на хората и страната, е човек, нуждаещ се от профилирана здравна помощ.

 

Тук висши магистрати и политици целуват ръка на съветския общоприет прокурор, Путин и Митрофанова, само че приказват за Фалконе, битка с корупцията и евростандарти.

 

Огнян Борисов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР