Истински хаос се настани в общинския съвет в Пловдив при

...
Истински хаос се настани в общинския съвет в Пловдив при
Коментари Харесай

Хаос и епическа драма в ОбС при разпределянето на 10 млн. лв за “Тикси“ и улични ремонти

Истински безпорядък се настани в общинския съвет в Пловдив при разискването на най-важната точка през днешния ден за обезпечаването на средства за системата за градския превоз и Синя зона. Повече от два часа продължиха дебатите, а предлагането няколко пъти смени типа си преди да бъде гласувано.
Прочетете още
Всичко потегли от предложение на Йордан Илиев от ГЕРБ, който на микрофон изиска 5 млн. лв. да бъдат дадени на регион „ Тракия ” за построяването на нова улична мрежа. Средствата за нея той предложи да се вземат от заложените пари за зала „ Строител ”, остатъка от подготвителната зала в Тракия, 1 млн. лв. от екология и други по-дребни суми.

Предложението му сътвори ужас в залата, като се постановиха две спирания, с цел да могат да бъдат конкретизиране детайлите. Мнозина от общинските съветници, както и самият кмет Здравко Димитров, даже се объркаха в един миг дали парите за системата на „ Тикси ” ще останат в предлагането. В последна сметка се разбра, че средствата за новата билетна система  ще бъдат обезпечени, само че с понижен размер. И по този начин вместо 4,2 млн. лв. ще бъдат обезпечени 3,6 млн. лв., които са задатък на компанията и една месечна вноска.

В същото време от „ Демократична България ” възразиха да се взимат 1 млн. лв. от Екология  и желаеха тези средства да бъдат обезпечени от перото за отчуждаване на парцели.

Зам.-кметът по екология Анести Тимчев също направи прочувствено изявление на микрофона, като съобщи, че му е писнало да слуша за асфалт и е неприемливо парите за екология и по-добра околна среда да бъдат давани за нова улична мрежа. Йордан Илиев от ГЕРБ пък му отговори  с още по-емоционално декламиране на Омировата „ Илиада ”, очевидно с цел да апострофира Тимчев и метода му на изявление. 

След като приключи първата глава от творбата той сподели, че е склонен вместо средствата от 1 млн. лв. да се взимат от перото за Околна среда,те да бъдат взети от отчуждаването.

От своя страна пък зам.-кметът по финанси Величко Родопски съобщи, че е твърдо срещу всички оферти направени от групата на ГЕРБ. Той изясни, че в плана за държавния бюджет има заложено 10% увеличение на заплатите на държавните чиновници, с цел да може да се вдигнат и възнагражденията на работещите в общинските дружество е нужна сумата от 5 млн. лв..  И по думите му, в случай че в този момент се вземат тези пари, то ще бъде невероятно това да се случи.

В последна сметка общинският съвет одобри предлагането и по този начин бяха обезпечени с изключение на средствата за Тикси, по този начин и 5 млн. лв. за нова улична мрежа в Тракия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР