Истински фурор у учениците предизвика роботчето МартиВ рамките на Европейска

...
Истински фурор у учениците предизвика роботчето МартиВ рамките на Европейска
Коментари Харесай

Повече от 100 русенчета участваха в Европейската седмица на кодирането

Истински възторг у учениците провокира роботчето " Марти "

В рамките на „ Европейска седмица на програмирането 2022 “ нашите систематични админи се срещнаха с повече от 100 деца от русенските учебни заведения ОУ " Олимпи Панов " и ОУ „ Христо Смирненски “ с цел да покачват мотивацията на учениците да учат компютърни науки. Специалистите направиха демонстрации пред децата с пчеличките роботи Bee-Bot. Тези " симпатяги " от ранна възраст развиват алгоритмичното и пространствено мислене у децата и са от огромна изгода за по-нататъшни занимания за надграждане.

Истински възторг у учениците провокира роботчето " Марти ". Той е неповторим по рода си, образован и основан да помогне на най-малките да учат кодирането по елементарен и занимателен метод. Роботът разполага с интерактивни датчици, които дефинират неговата позиция, надолнище, непосредственост и мощ. Има и вграден високоговорител. Марти може да приказва и да възпроизвежда звуци, да усеща, и даже да се ръкува. Гъвкавият дизайн му разрешава да върви, танцува, да се обръща и да рита. За да прави всички тези дейности, той може да бъде програмиран със Scratch, Python или Javascript.

Не по-малко забавен е и робота Финч. Насочен е най-вече към деца от началните класове, само че може да се употребява и от подрастващи, младежи и студенти при първите им стъпки в програмирането. Роботите са лесни за ръководство и навигация. Целта на демонстрациите е да развие логическото, стратегическото, критическото мислене, въображението и компютърните умения на подрастващите. Това способства за повишение на ползата към технологиите, техническите науки и математиката, като по този метод хората с интерес към програмирането. 

„ Европейска седмица на програмирането 2022 " продължава до 23 октомври, като са планувани още вълнуващи срещи с възпитаници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР