Истинска пролет ще настъпи през уикенда. Слънчево и топло време

...
Истинска пролет ще настъпи през уикенда. Слънчево и топло време
Коментари Харесай

Обрат във времето. Пролет през уикенда

Истинска пролет ще настъпи през уикенда. Слънчево и топло време не чака през днешния ден, като живакът в термометрите  следобед ще демонстрира сред 16 до над 20 градуса.

Най-високи температури се чакат в централните елементи на Дунавската низина и Предбалкана. Слънчево и топло ще е и в планините с дневни температури от 5 до 13 градуса.

Привечер в събота, през нощта и в неделя облачността ще се усилва. В последния ден на седмицата ще превали в западната половина на страната. Валежите ще са краткотрайни и най-вече от дъжд. Сняг е допустимо да падне по високите елементи на масивите в Югозападна България.

Дневните температури в неделя ще се намалят и ще са сред 8 и 13-14 градуса. В планините термометрите ще демонстрират към 2 градуса по високите елементи и към 9-10 градуса в ниските планински и предпланински масиви.

Последната цялостна февруарска седмица обаче ще стартира с мъгливо време в ниските региони на страната в понеделник. Слънцето ще се покаже, а температурите още веднъж ще са с пролетни стойности – в доста региони над 15 градуса. Вечерта в понеделник, през нощта и във вторник ще захладнее осезаемо. Над Балканите ще премине леден фронт с валежи от дъжд. С рухването на температурите ще превали и сняг.

Около края на работната седмица още веднъж за малко ще се затопли с по-малко облаци и повече слънце. А в последните дни на месеца (26-27 февруари) се обрисува по-динамично време с валежи от дъжд и сняг, както и по-ниски температури.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР