Истинска драма се разиграла на юг от Полша, където една

...
Истинска драма се разиграла на юг от Полша, където една
Коментари Харесай

Смела крава се спасила с плуване от кланицата

 крава

Истинска драма се разиграла на юг от Полша, където една смела крава решила, че няма да принесе живота си в сгода на феновете на бургери и наденички.

Господин Лукаш е фермер от полското селото Буков, който карал животните си към кланицата. По пътя се случило нещо непредвидено: една от кравите му отишла до металната ограда на камиона му, скочила на пътя и се впуснала към близкото езеро Ниса.

Една от работничките на фермера намерила беглеца край водоема. Жената пробвала да вкара кравата в колата си, само че кравата я нападнала, счупила й ръката и наранила ребрата й.

След това кравата влезнала във водата и доплувала до близкия остров, на който прекарала близо три седмици. През това време до нея се пробвали да се доберат пожарникари, само че разсърдената крава не ги позволила на повече от 70 метра до себе си.

Стопанинът на кравата-беглец, мечтаещ да изпрати животното в кланицата, въпреки всичко склонил на няколко отстъпки и почнал носи храна до острова. Фермерът към момента се надявал да получи приход от продажбата на своето добиче.

Но в обществените мрежи се разразили същински диспути в поддръжка на смелата крава. Полският политик Павел Кукиз изразил възхищението си от решимостта на кравата. Кукиз решил да помогне не на думи, а на дейности и предложил на фермера да купи животното му.

По думите на политика той не е вегетарианец, само че твърдостта и решимостта на кравата в битката за живот го възхищават. Първоначално Кукиз се опитал да съобщи кравата на зоопарка, само че администрацията отказала да я вземе под опеката си.

Тогава той позвънил на сестрата на фермера и се договорил да откупи добичето. Кукиз получил заричане, че животното няма да минава под ножа.

Кравата се намира в сигурност, до момента в който й намерят намерят нов дом, в който няма да я грози път към кланицата, оповестява в своя фейсбук полският политик.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР