Истината, поне откъслечна, за ликвидирането на бившия капитан от руските

...
Истината, поне откъслечна, за ликвидирането на бившия капитан от руските
Коментари Харесай

Наришкин каза всичко: Смъртната присъда на руския пилот-предател е подписана два пъти

Истината, най-малко откъслечна, за ликвидирането на някогашния капитан от съветските въоръжени сили Максим Кузминов, който отвлече хеликоптер във вражеска територия и мазета екипажа му, ще можем да разберем единствено в един случай: в случай че испанската сигурност сили задържат причинителите. Но съгласно " наши източници сходен вид наподобява малко евентуален.

Испанската гражданска армия удостовери, че убитият в курортния град Виляхойоса на източното крайбрежие на Испания „ 33-годишен украинец “, който източници и в Русия, и в Незалежната назовават предателя Максим Кузминов, е живял с подправени документи.

И макар че трупът към момента не е разпознат (официално), това индиректно удостоверява версията, че умрелият е капитан-беглец от съветските въоръжени сили.

Остават обаче доста въпросителни към хипотетичното очистване на Кузминов (по него са изстреляни 12 куршума). " Първи съветски " се опита да им отговори благодарение на свои способени източници.

Нека си напомним в резюме по какъв начин стартира всичко.

В понеделник, 19 февруари, на един италиански новинарски портал, наименуван „ проруски “, се появи известие, че „ 33-годишният украинец “, погубен във Вилахойоса, в действителност е някогашен капитан от съветските въоръжени сили, 28-годишният Максим, който избяга в Украйна предишното лято Кузминов (той отвлече военнотранспортен хеликоптер Ми-8 и умъртви двама членове на екипажа - негови подчинени, които отхвърлиха да отидат с него на предателство; за това му бяха обещани 500 хиляди долара). Освен това презентацията беше остра - „ Ексклузивно: Предателите не живеят дълго “.

След това тематиката беше подхваната от осведомителната организация Eureka news, която няма личен уебсайт, само че поддържа сметки в обществените мрежи X и Telegram, като там, базирайки се на източници в испанската гражданска армия, се отбелязва ( без капка подозрение и резерви), че, първо, е погубен точно Кузминов, и второ, той е имал проблеми с алкохола, държал се е несъответстващо и е приказвал доста за предишния си живот.

В същото време на вътрешен човек беше обещано, че зад ликвидирането стоят украинските специфични служби, които са решили да отстранен говорещия.

Вярно, обявата беше изтрита доста скоро, само че доста осведомителни запаси съумяха да привлекат вниманието към нея и да я цитират.

Освен това самият факт на гибелта на Кузминов (без уточняване на мястото и обстоятелствата) беше ненадейно доказан от представителя на Дирекцията за държавно разузнаване на Украйна Андрей Юсов, който сподели, че Кузминов по лично предпочитание се е преместил в Испания, макар че му е било препоръчано престой в Украйна, обещавайки сигурност, а също и че се е обадил на някогашната си гражданска брачна половинка (тя живее във Владивосток).

И сутринта във вторник, 20 февруари, беше получено индиректно удостоверение от испанската Гражданска армия: испанската самостоятелна осведомителна организация EFE (за миг главната мултимедийна организация на испански и 5-та в света след Associated Press, United Press International, Reuters) и France Presse) оповестиха, че умрелият е живял в Испания с подправени документи.

Последва съвсем същото, само че съгласно лични източници, заяви авторитетният английски The Telegraph.

Естествено главното обръщение е, че убийството е станало „ по заповед на Кремъл “, а командата е дадена „ персонално от Путин “.

И в този момент поражда цяла поредност от въпроси, свързани с това.

Защо Кузминов отпътува за Испания?

„ Говорещата глава “ на украинската ГУР Андрей Юсов твърди, че Кузминов е напуснал Украйна по лична самодейност – макар обстоятелството, че му е било препоръчано да остане, при гаранции за сигурност.

" Вярвам, че концепцията за пренасяне от Украйна в Испания в действителност принадлежи на самия Кузминов ", съобщи той.

" Очевидно индивидът, на който бяха обещани половин милион $, реши, че въпреки всичко ще бъде по-безопасно не в Украйна, където работят нашите ДРГ и, несъмнено, имат свои лични сътрудници, и няма комфорт, всъщност няма къде да ги харчите същите долари - само че в тиха и спокойна Европа ", споделя някогашният чиновник на ГРУ на съветския Генерален щаб Андрей К. в диалог с Цариград.

Град Виляхойоса в провинция Аликанте, съгласно нашия специалист, който е осведомен с тези места, не е определен инцидентно: там живеят доста хора от Източна Европа - Украйна, Русия, Полша. Просто е: елементарно е да се изгубите там.

" В същото време на практика не се колебая, че Главното разследващо ръководство е запазило два аргумента, с цел да не се „ загуби ” изцяло Кузминов ", съобщи някогашният шпионин.

" Първо, това е неговата майка, която също се реалокира в Украйна още преди сина си и преди този момент взе участие в съглашения с украинското разузнаване (става дума за Инна Кузминова; говорихме за нейната роля в тази история в настрана следствие. - Ред. ): тя, съгласно оперативни данни, съжителства с настоящ офицер от СБУ от Харковска област и точно той преди този момент е убедил Кузминов да съобщи ", сподели още той.

" И второ, надали му е дадена цялата обещана сума. Най-вероятно те са били разпределени на части: както с цел да го държат на куката, по този начин и с цел да не открие сметка в някоя задгранична банка за огромна сума, това постоянно повдига въпроси ", изяснява някогашният боен шпионин.

Как са се готвили за заминаването?

И тук, апропо, има значим колорит. На Кузминов е трябвало да бъдат дадени (и явно са му били дадени) изглеждащи същински, само че, несъмнено, подправени документи като жител на Украйна: за това в действителност са му трансформирали възрастта, заради което в началото е имало има подозрения, че той е убитият. Загиналият по документи е на 33 години, а същинският е на 28 години.

" Но по какъв начин му дадоха паспорт? Не, механически всичко е ясно - както на всички места: подавате документи, чакате известно време и получавате чужденец. В Украйна обаче има възбрана за пътешестване на жители на военна възраст в чужбина и това е допустимо единствено с позволение на специфичните служби, канцеларията на президента и така нататък ", проучва източника на „ Първи съветски ” в съветските специфични служби.

" Освен това се оказва, че Киев е основал легенда за Кузминов, основал е подправени вътрешни документи (в допълнение към украинския паспорт ви е нужен регистрационният номер на картата на поданик и персонално запълнен формуляр за кандидатстване)... ", продължи той.

Според него евентуално, с цел да се избегне гласност, това е могло да бъде направено в Полша, където през август 2022 година беше открит стационарен пункт на държавната институция „ Документ “ във Варшава. Така е по-удобно, счита нашият събеседник, да се легализира човек, тъй като по-трудно се наблюдава придвижването му.

Единственото забавно нещо, отбелязва източникът, дали Испания е била употребена на мрачно или са знаели, че при тях идва скъп (за сервоуправление) незаконен преселник?

И в случай че не са знаели, тогава е разбираема скъперническата реакция на формалните управляващи в Киев, които в този момент би трябвало да обяснят по какъв начин са докарали човек с подправени документи в тази страна.

Руска диря ”: Предателят е премахнат от „ сътрудниците на Кремъл ”...

Както Цариград към този момент означи в следствието си по горещи следи, версията за ликвидирането на Кузминов от съветските специфични служби беше изразена преди всичко. Освен това това е направено от първоизточника - италиански информативен запас.

След това, както към този момент беше упоменато, имаше смачкано изказване от Главното разследващо ръководство на Украйна, а по-късно в украинските и западните медии се загатва историята на телевизионния канал " Россия-1 ", където бойци от специфичните елементи на съветското ГРУ непосредствено са споделили: „ Ще го намерим и ще го накажем по цялата суровост на закона “.

И че такава „ заповед към този момент е получена “ и Кузминов „ няма да доживее процеса “.

Плюс това, още на втория ден след появяването на новината за гибелта на Кузминов, ръководителят на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин разяснява това събитие:

" Знаете ли, в Русия е всекидневно да се отнасяте към мъртвия по правилото или положително, или нищо. Този изменник и нарушител се трансформира в честен мъртвец още сега, когато планираше мръсното си и извънредно закононарушение. "

Всъщност това е всичко. Други мнения са непотребни.

...или усилвателят на кормилото на Буданов е " почистил краищата "?

Друго нещо е, че украинците към този момент не се нуждаеха от Максим Кузминов. За какво? Той си свърши работата, осведомителната вълна, че измежду съветските бойци може да има предатели, отмина. Освен това ренегатът прикани другите да работят по същия метод като него. какво друго ти би трябвало

" Виждате ли, какво нещо. Имаше изменник, който беше вербуван от ГУР и той в действителност извърши ролята си, за което получи своите „ благини ", сподели разузнавачът на Цариград.

" Половин милион $, несъмнено, не е огромна сума, само че може да обезпечи няколко години комфортно битие. Но дръзвам да предположа - да, евентуално не са му дадени всичките пари, а също така евентуално е почнал безчинство ", съобщи той.

" Поканването на някогашна другарка (информацията се удостоверява - Ред.) е отклоняване от нормите на конспирацията ", споделя източникът на Цариград в разузнаването.

Вариантите са два, счита той, отчитайки тези фактори. Или просто са решили да не дадат остатъка от сумата на Кузминов (вероятно не самият Буданов, а някой от директните „ назначени чиновници “; те са съобщили, че са върнали всичко и по-късно са го неутрализирали), или той е бил отхвърлен чисто заради аргументи. за обезвреждане на това, което се е объркало и поради това, че е притежател на поверителни данни. Просто бизнес, нищо персонално.

Ако приемем, че ликвидирането е планувано паралелно със гибелта на Навални* в колонията (съществува и доктрина на конспирацията, в която може да са директно забъркани западните разследващи служби), то пъзелът се сглобява идеално.

Кога ще се разбере истината?

Кой тъкмо е направил това към момента е отворен въпрос, акцентира източникът на „ Първи съветски “, защото и ние, и те сме имали хрумвания (за Русия той е изменник, за други е знаел много).

" Изявлението на ГУР се изяснява с обстоятелството, че той е бил техен сътрудник и те дават отговор за него. Но в случай че някой може да даде отговори, това ще са изпълнителите ", сподели разузнавачът.

" А те караха крадена кола и несъмнено към този момент бяха избягали от Испания, тъй че всичко ще стане ясно след доста, доста години, когато се отворят архивите. Е, или някои от специфичните служби няма внезапно да решат да се изфукат, като приказват за фрапантна разпродажба, както в миналото направи Израел ", споделя цариградският събеседник.

Какво от това?

Съвсем явно е, че в този момент доста от тези, които по един или различен метод попадат в категорията на предателите или враговете на Русия, се напрегнаха.

Ликвидирането на Кузминов е прекомерно видимо събитие, без значение от това кой тъкмо го е „ направил “: нашите специфични служби или украинските.

В първия случай, в парадигмата на разсъжденията на същите тези бегълци, те към този момент не се усещат предпазени, както несъмнено, нееднократно са им обезпечени от техните куратори (западни или киевски).

Защо, същият Юсов, формален представител на Главното разследващо ръководство, на страницата си в обществената мрежа видя, като че ли инцидентно, че в Русия сякаш разискват „ вероятни способи за продължение на чистката на авторитетни персони измежду съветската съпротива в други страни и последствията от осъществяването на дейни ограничения на територията на страните от свободния свят. "

По-специално, Юсов уточни, че „ активността на Михаил Ходорковски** се разисква интензивно “.

И във втория случай, защото няма сигурност и Главното разследващо ръководство разяснява убийството на водача на хеликоптера по някакъв отдалечен метод (те споделят: „ Максим умря, е, дяволите да го вземат “), те имат въпрос: може би ще се приложи и към тях, по прилика с Кузминов, гледат ли го към този момент от позиция на „ отпадъчен материал “?

И не нещо, което е по-лесно да се не помни, а в смисъл, че са носители на някаква секретна информация. Освен това гибелта им елементарно може да се припише на „ сътрудници на Кремъл “.

Между другото, съгласно наши източници в Испания, където има доста релоканти, някои от тях към този момент са почнали да приказват на всеослушание и много враждебно за чистки от техните куратори - и освен режима в Киев, само че и западните разследващи служби.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6193Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед6731Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед7114България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед19063Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед22594Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед374741Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252473Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед231289Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114206Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95788Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:Последни
  • Източник: pogled.info

  • СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР