Истината е, че ние сме загубили 30 години в тези

...
Истината е, че ние сме загубили 30 години в тези
Коментари Харесай

Петков с контра на Радев: Посещението ми в Северна Македония не е прибързано, а закъсняло

" Истината е, че ние сме изгубили 30 години в тези връзки. Не единствено, че не е преждевременно, то беше извънредно доста закъсняло.

Не аз като министър-председател, то беше закъсняло като българската страна да има дейна позиция, да има градивен звук на деяние, да има ясни цели и прецизен метод ".
 Румен Радев подлага на критика Петков: Прибърза за Северна Македония
Румен Радев подлага на критика Петков: Прибърза за Северна Македония

Срещите с ОМО " Илинден " не способстват за напредъка на РСМ за Европейски Съюз

Така министър председателят Кирил Петков разяснява пред " Нова телевизия " думите на президента Румен Радев, че българското посещаване в Северна Македония е било преждевременно .

Вярвам, че в случай че не желаеме Балканите да не останат най-бедната, най-корумпираната, най-некоординираното място в Европейски Съюз, методът би трябвало да бъде заменен на база добросъседство, икономическо развиване, уточни министър председателят.

И за " Булгаргаз " и за визитата в Северна Македония съм сигурен, че направихме верните стъпки. Това съобщи Кирил Петков.

" За " Булгаргаз " за мен беше неуместно, цената на газа да скача с 30 %, по едно и също време с това да се отхвърляме от мощности, които идват от Азербайджан, макар че са на доста по-ниска цена, и да се оправдаваме през гръцка връзка, която в следствие нашите снабдители от Азербайджан споделиха, че не е проблем да бъде заобиколена ", съобщи министър председателят.

" Когато всеки българин би трябвало да заплати с 30% по-висока цена в средата на отоплителния сезон и всички се чудим по какъв начин да се оправим с високите цени на силата, да изпускаме такива благоприятни условия или от нарочна неточност, или от други ползи, за мен е неприемливо ", сподели Кирил Петков.

Той направи коментар по отношение на случая с 44-годишната жена от село Пудрия, която умря след очакване пред Спешното поделение в болничното заведение във Враца.

" Случилото се не е обикновено, неприемливо е. Изказвам съболезнованията си на околните на умрялата жена. Зная, че са назначени всички вероятни инспекции. За страдание, цената да се учим от грешките си, е доста скъпа, само че това е методът. Трябва да сме сигурни, че това, което се е случило, не би трябвало да се повтаря ", изясни министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР