Истанбулската конвенция няма задължителен характер и излишно се политизира. Ние,

...
Истанбулската конвенция няма задължителен характер и излишно се политизира. Ние,
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: БСП предлага конкретни мерки срещу насилието над жени

Истанбулската спогодба няма наложителен темперамент и ненужно се политизира. Ние, от Българска социалистическа партия, постоянно сме защитавали дамите и сме пазили фамилните полезности. Много по-важно е да има успеваемост в дейностите, в сравнение с политическа декларативност. Това съобщи пред БНР зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Драгомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 година в Триполи, Либия. Той е... към профила.

Той сподели, че левицата има подготвеност за смяна на законодателството с съответни ограничения против насилието над дами.

Даде и образец с решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия от събота: „ домашното насилие” да бъде инкриминирано; да се инкриминира „ преследването “ като държание със застрашителен темперамент против съответно лице; да се криминализират „ насилствените бракове” и „ насилственото общуване на брачен начала”; да се ускори наказателната отговорност за нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение, като се плануват по - високи наказания, изключително за причинителите, които имат по няколко заповеди и/или нарушавания на заповеди и да се изградят Кризисни центрове във всеки регионален град, като това стане държавна делегирана активност.

По думите му това са съответни ограничения против насилието над дами и те ще са в по-голяма изгода за обществото.

„ ГЕРБ са готовят да одобряват Конвенцията, което демонстрира, че са подготвени незабавно да се съгласят на всичко, което идва от Европейски Съюз, вместо да го подложат на спор. Това е разликата сред нас и тях. Ние търсим спор, да разберем- по какъв начин българското общество ще усети позитивите и ще добие самочувствие, че е в ЕС”, изясни Стойнев.

На въпрос, дали с решението си Националният съвет на Българска социалистическа партия не е саботирал водача на ПЕС Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия,... към профила, Драгомир Стойнев отхвърли сходна теза и напомни, че преди няколко месеца, на Конгрес на Българска социалистическа партия, е издигната кандидатурата му за трети мандат на ПЕС. „ Твърдо стоим зад господин Станишев, още веднъж да бъде водач на ПЕС.”, безапелационен бе Стойнев.

По тематиката, обвързвана с екологичните митинги в отбрана на парк „ Пирин” и градежа на втори въжен превоз, Драгомир Стойнев сподели, че Българска социалистическа партия поддържа развиването на зимния туризъм, само че е срещу корпоративните ползи и нарушаването на законодателството. Той напомни, че точно по времето, когато той беше министър на стопанската система, енергетиката и туризма, бе взето решение за градеж на втори въжен превоз.

„ Дори в дребните ски курорти в Западна Европа има по над 15 лифта. Не е обикновено България да не се трансформира в туристически център на Балканите, в случай, че нямаме конкуренция. Не пречи туристите от Турция и Гърция да идват тук и да карат ски. Както и страната ни да се трансформира в интернационален ски-център на Балканите. За туризма сме, само че да се съблюдават законите. Не одобряваме, когато ГЕРБ ръководят, господин Цветанов и госпожа Цачева да вървят на митинги и да споделят – ние желаеме втори въжен превоз. Това е малко шизофренично. Ние предлагаме за развиването на туризма съответни стъпки.”, разясни Стойнев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР