Истанбул. На 14-ия Международен военно-индустриален панаир (International Defense Industry Fair

...
Истанбул. На 14-ия Международен военно-индустриален панаир (International Defense Industry Fair
Коментари Харесай

Yeni Safak: Турция представя танка „Алтай“ и новият си ударен хеликоптер на оръжейното изложение в Истанбул

Истанбул. На 14-ия Международен военно-индустриален панаир (International Defense Industry Fair (IDEF)) в Истанбул Турция ще покаже своя танк Алтай и новия си тежък ударен хеликоптер АТАК-2, написа електронното издание на консервативния всекидневник Yeni Safak .
Първият танк Алтай ще излезе от поточната линия още през 2020 година и ще бъде доставен на сухопътните сили на Турция.
В огромно за развиване за локалната военна промишленост, основаната в Истанбул компания Военноморски сили завоюва на 24 април контракт за всеобщо произвеждане на главния военен танк от последващо потомство на Турция.
Той е кръстен на армейски военачалник Фаретин Алтай, който командва петия кавалерийски корпус по време на Турската война за самостоятелност.
Алтай, първата стратегия за основаване на главен военен танк в Турция, включва електронни системи за командване и ръководство, 120-мм оръдие и ризница, всички създадени от турски компании.
Машината ще употребява 120-милиметрово безпрепятствено оръдие с нормалната 7,62 мм картечница и инсталирана на купола 12,7 мм картечница.
„ Ени Шафак “ напомня, че напъните за основаване на актуален военен танк за Турските въоръжени сили са почнали в края на 90-те години. Първата фаза е била фокусирана върху производството на непознати танкове в Турция с локални сътрудници и търсенията в тази посока са траяли до 2004 година.
Що се отнася до ударния хеликоптер, той сега е в развиване и на IDEF ще бъде показан макет на машината.
ATAK-2 би трябвало да направи първия си тестов полет най-рано през 2024 година.
Замислен като композиция от T129 ATAK и T625, ATAK-2 употребява подсистеми като трансмисионни, роторни системи и шасита, създадени по плана T625 Utility Helicopter, както и софтуерния ноу-хау, експлоатационния опит и достиженията, реализирани посредством T129 ATAK Helicopter Project.
Това е ударен хеликоптер, който може сполучливо да извършва задачите си в тежки географски и климатични условия и който ще има повишен потенциал на потребен товар и модернаавионика, дружно с висока продуктивност и ниски разноски за поддръжка.
Домашно създадената и без значение създадената бойна машина на пехотата Pusat също ще бъде показана на щанда на страната на IDEF 2019.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР