Истанбул иска да е домакин на летните олимпийски игри през

...
Истанбул иска да е домакин на летните олимпийски игри през
Коментари Харесай

Истанбул иска да е домакин на летните олимпийски игри през 2...

Истанбул желае да е хазаин на летните олимпийски игри през 2036 година, след несполучливо кандидатстване за забавените от пандемията игри през 2020 година, сподели кметът на града пред кореспонденти.

" Нашата цел е да бъдем домакини на олимпийските и параолимпийските игри през 2036 година ", сподели кметът на Истанбул Екрем Имамоглу. " Убеден съм, че ще победим ", добави той.

Градът може да се похвали със мощна инфраструктура и специфичното си местоположение сред Европа и Азия по продължение на Босфора.

15-милионният мегаполис към този момент е бил сполучлив хазаин на няколко огромни спортни мероприятия.

Във финала на Шампионската лига на УЕФА през 2005 година британският клуб Ливърпул подвигна купата, откакто победи италианския клуб Милан с дузпи на олимпийския стадион " Ататюрк " в Истанбул.

Той също по този начин беше хазаин на финала за Купата на УЕФА през 2009 година сред украинския Шахтьор Донецк и немския клуб Вердер Бремен.

" Водафон Парк " беше мястото на Суперкупата на УЕФА 2019, където Ливърпул победи Челси с дузпи.

Мегаполисът сполучливо бе хазаин на издание на Световното състезание по лека атлетика на закрито 2012 година и също по този начин ще бъде хазаин на 2023 Европейското първерство по атлетика на закрито.

Очаква се Международният олимпийски комитет (МОК) да уточни австралийския град Бризбейн - единственият претендент - за хазаин на летните игри през 2032 година преди стартирането на Олимпийските игри в Токио по-късно този месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР