Истанбул беше турският Ухан, но овладяхме положението. Това призна турският

...
Истанбул беше турският Ухан, но овладяхме положението. Това призна турският
Коментари Харесай

Турският министър на здравеопазването: Истанбул беше турският Ухан

Истанбул беше турският Ухан, само че овладяхме ситуацията. Това призна турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от в. "Сабах ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Коджа съпостави китайския град Ухан, където пламна за първи път епидемията от новия ковид, с турския мегаполис Истанбул.
"Истанбул стана турският Ухан. Даже спрямо Ухан, Истанбул е по-гъсто обитаем ", сподели министърът.

По думите му обаче управляващите са съумели да слагат ситуацията под надзор, като изпратили в града екипи от по трима души с 1300 коли, с цел да открият веригата на заразяване сходно на "медицински детективи ".

"Ако не бяхме приложили този способ, щеше да е доста мъчно да овладеем епидемията в Истанбул ", признава той. "След като установихме веригата на възпаление, инфектираните бяха навременно диагностицирани и подложени на лекуване и процесът се разви на едно контролируемо равнище ", добави Коджа.

Министърът окачестви преодоляването на публичната интензивност през свещения месец Рамазан като "критичен предел в битката с епидемията ". Той прикани хората, в името на публичното здраве, да не се здрависват и прегръщат.

"Дай Боже, когато оставим тези сложни дни зад тила си, да можем да честваме двоен празник ", пожела Коджа.

След почналия през днешния ден месец на пост за мюсюлманите следва празникът Рамазан байрам, който тази година стартира на 24 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР