Испанското слънце привлича не само туристи, но и инвестиции, а

...
Испанското слънце привлича не само туристи, но и инвестиции, а
Коментари Харесай

Леонардо ди Каприо разширява инвестициите си в Испания

Испанското слънце притегля освен туристи, само че и вложения, а измежду капиталите, които се ангажират с развиването на фотоволтаичната сила в страната, беше включено и името на артиста Леонардо ди Каприо. За него бизнесът в Испания не е оригиналност, имайки се поради, че той към този момент е избрал тази страна за своята компания Diamond Foundry - един от най-големите производители на лабораторно отгледани диаманти, с цел да откри първия си индустриален цех в Европа в Трухильо (Естремадура).

Новият му залог, в персонално качество, е инвестицията в каталунската компания SolarMente, както изясни пред един от нейните съоснователи и основен изпълнителен шеф на фирмата Уотър Драйер. Той е инженер от Холандия, само че по-любопитното е по какъв начин му хрумва бизнес концепцията за поощряване на внедряването на фотоволтаична сила. Когато идва в Барселона, с цел да учи в университета, споделя той, Драйер бил изненадан от дребното слънчеви панели по покривите, които видял от самолета. " В Холандия едно на всеки три семейства има слънчева сила, макар че няма слънце, до момента в който в Испания единствено един на всеки 100 семейства има такава сила, а ние в Испания имаме доста слънчеви дни ", добавя той.

Подписването на съглашението с Леонардо ди Каприо се е състояло единствено четири месеца след първия контакт. Така актьорът вече е новото звездно попълнение на компанията, която от основаването си в Барселона през 2020 година към този момент е събрала 55 милиона евро сред дълг и капитал. Нещо повече, в края на тази година компанията приготвя нов кръг от финансиране от Серия А сред 8 и 14 милиона евро, които могат да имат по-висока стойност, благодарение на публичността, която артистът, прочут със своята екологична интензивност, ще обезпечи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР