Испанското правителство ще приложи конституционните си правомощия да замрази автономния

...
Испанското правителство ще приложи конституционните си правомощия да замрази автономния
Коментари Харесай

Мариано Рахой: Правителството ще използва конституционните си правомощия

Испанското държавно управление ще приложи конституционните си пълномощия да замрази самостоятелния статут на Каталуния и да предотврати отделянето на региона от Испания. Това декларира испанският министър председател Мариано Рахой в оповестено тази нощ изявление за вестник " Паис ".

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Paul White
На въпрос дали ще задейства член 155 от конституцията, който разрешава на министър-председателя да разпуска районно държавно управление и да насрочва нови избори в някоя област, Рахой дава отговор: " Не изключвам безусловно нищо, което е в границите на закона [...]. В идеалния случай няма да бъде належащо да се ползват крайни решения, само че с цел да не стане това, нещата ще би трябвало да се трансформират ".

Рахой споделя още, че има намерение да остави в Каталуния командированите там поради референдума за самостоятелност на 1 октомври 4000 чиновници от националната полиция, до момента в който отмине рецесията. Премиерът реакционер прибавя, че няма да привиква предварителни общи избори поради рецесията, нито ще употребява услугите на медиатор за нейното превъзмогване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР