Испанското правителство ще предложи на ЕС да приложи същата система

...
Испанското правителство ще предложи на ЕС да приложи същата система
Коментари Харесай

Испания ще предложи на ЕС своята система за таван на цените

Испанското държавно управление ще предложи на Европейски Съюз да приложи същата система за таван на цените, която употребява, съгласно водещия вестник в страната.

Висшият енергиен чиновник на Испания Тереза Рибера ще направи предлагането за спиране на връзката на газа с пазара на електрическа енергия на едро на среща на 9 септември с енергийните министри на Европейски Съюз, заяви El Pais, без да споделя по какъв начин е получил информацията. Рибера ще предложи и ограничение на цената, плащана за излъчванията на въглероден диоксид.

Испания и Португалия получиха освобождение по-рано тази година от Брюксел, което им разреши да пресечен връзката сред газа и електричеството. Цените на пазарите на едро в двете страни са доста по-ниски от останалите в Европейски Съюз, написа Bloomberg.

Испания работи върху предложение за смяна на европейския пазар на електрическа енергия от юли. В понеделник ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз се готви да употребява този метод на целия европейски пазар.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР