Испанското правителство прие постановление за наемане на 1735 нови държавни

...
Испанското правителство прие постановление за наемане на 1735 нови държавни
Коментари Харесай

Испания ще наеме над 1700 нови чиновници за справяне с последиците от Брекзита

Испанското държавно управление одобри разпореждане за наемане на 1735 нови държавни чиновници за справяне с последствията от Брекзит, изключително в области като граничния и митническия надзор, съобщи Ройтерс.

Социалистическото държавно управление желае множеството от тези чиновници да бъдат наети преди 29 март, без значение дали Англия реализира съглашение с Европейския съюз за напускането си.

"Администрацията понастоящем разполага с нужните средства да работи в рамката на връзките след напускането на Англия, само че ще би трябвало да усили потенциала си от служители в някои браншове ", уточни в изказване държавното управление.

Властите считат да назначат повече чиновници на летищата и пристанищата, и да ускори фитосанитарния надзор върху вноса и износа, а също да обезпечат подпомагане на към 300 000 британци, живеещи в Испания, включително доста пенсионери. Към тях би трябвало да се прибавят и 33 000-те поданици на Гибралтар, английска територия в най-южната част на Испания.

Гибралтарците, чиято стопанска система зависи от отворената граница с Испания, гласоподаваха всеобщо на референдума за участието на Англия през 2016 година за оставане в Европейски Съюз, само че са принудени да излязат от блока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР