Испанското правителство официално поиска от Брюксел да му бъде преведен

...
Испанското правителство официално поиска от Брюксел да му бъде преведен
Коментари Харесай

Испания иска от ЕК втория транш от 12 млрд. евро по Плана за възстановяване

Испанското държавно управление публично изиска от Брюксел да му бъде преведен вторият транш по Механизма за възобновяване и резистентност, оповестиха от Министерството на финансите. Той е на стойност 12 милиарда евро и е допълнение към към този момент усвоените повече от 19 милиарда.

С настояването си Испания стана първата страна от Европейския съюз, която е подготвена да усвои и втория транш от плануваните за възобновяване след пандемията средства. То е въз основата на изпълнени през втората половина на предходната година 31 поети уговорката и цели, заложени в Плана за възобновяване. Сумата ще се прибави към към този момент получените при първия транш 10 милиарда и още 9,036 милиарда евро под формата на в допълнение финансиране.

Според кабинета на Педро Санчес това демонстрира, че „ Испания е най-напреднала страна в осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност “.

Предстои Европейската комисия в период от два месеца да извърши разбор и инспекция на показаната документи, преди да преведе парите.

Ще се изследват заявените от държавното управление промени в трудовото законодателство, пенсионната система, Хартата на цифровите права, Стратегията за безвредна, устойчива и обвързвана подвижност, фискалните ограничения за ускорение на разгръщането на 5G мрежата, ограниченията за подсилване на икономическия напредък и териториалното доближаване, като модернизацията на Данъчната организация и утвърждението на Плана за деяние за първична и общностна грижа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР