Испанското издание АС“ направи очерк за бивш футболист на ЦСКА,

...
Испанското издание АС“ направи очерк за бивш футболист на ЦСКА,
Коментари Харесай

Носител на Купата на България с ЦСКА изпадна в трудна ситуация

Испанското издание „ Апелативен съд “ направи етюд за някогашен футболист на ЦСКА, озаглавен „ Падението на венецеулския Неймар “. Става дума за Адалберто Пеняранда, който игра на „ Армията “ през сезон 2020/21, като записа едвам 5 мача в елита и още 2 за Купата на България. Венецеулецът даже се води притежател на този трофей с екипа на „ алените “. Поводът за материала за Пеняранда е фактът, че от началото на сезона той няма нито един мач за своя отбор – португалския Боависта.

„ 25-годишният футболист дойде в Португалия, откакто приключи контракта си с Уотфорд и откакто изкара последния сезон в Лас Палмас. Човекът, считан от мнозина за „ венецуелския Неймар “, не е стъпвал на терена от няколко месеца и краят на стадия му в португалското състезание може да е близо “, написа „ Апелативен съд “, представен от „ Мач Телеграф ”.

„ В изявление за програмата „ 99% “ венецуелецът приказва за проблемите си: „ Имах контракт с Уотфорд за още една година и го прекратих, с цел да отида в Боависта. Когато дойдох, имах проблем с глезена. Отне ми две седмици да се възстановя, само че бях добре. Влизам във форма, упражнявам с тима и си мислех, че ще играя. Тогава някой идва при мен и ми споделя: „ Не можеш да играеш, тъй като тимът има санкция и не могат да записват играчи, до момента в който не си платят “. Онемях... Подписах контракт за 3 години. Това са неща, които ми убягват, не аз сгреших, не сгреших “, съобщи Пеняранда.

Венецуелецът искаше да напусне Англия, тъй като продължаваше да играе чартърен в няколко европейски клуба и търсеше непоклатимост – Гранада, Удинезе, Малага, Юпен, ЦСКА и Лас Палмас. Поради тази причина той реши да пристигна в Боависта, с цел да се откри в Португалия и да продължи спортната си кариера, само че не очакваше да остане отвън тима.

Пеняранда разяснява, че се пробва да приключи контракта си с Боависта. „ Не съм играл от шест месеца и съм единственият състезател в тима, който не може да играе. Плащат ми заплатата, в никакъв случай не се бавят, само че отидох в португалското състезание, тъй като ми харесва, по тази причина напуснах Уотфорд. Беше добра опция. Сега остават 2 години от контракта ми, макар че се пробвам да го приключа. Тогава ще диря различен клуб. Засега това е единственият излаз “, сподели 25-годишният футболист.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР