Испанският втородивизионен клуб Реус е заплашен със закриване заради сериозни

...
Испанският втородивизионен клуб Реус е заплашен със закриване заради сериозни
Коментари Харесай

Испански втородивизионен клуб заплашен със закриване заради дългове към футболистите си

Испанският втородивизионен клуб Реус е застрашен със закриване поради съществени финансови усложнения.

Футболистите от състава не са получавали контрактуваните си заплати за последните три месеца, а от управата на каталунския тим имат период до идната седмица да изплатят дължимите хонорари.

Това обаче е малко евентуално, защото съгласно информации общите задължения на клуба са към 5 милиона евро. Закъсалият финансово основен акционер Хоан Оливер от известно време търси евентуални нови вложители, които са спасят клуба, само че без триумф.
Ако Реус не откри вид да се издължи в идващите дни, ще бъде изхвърлен от Сегунда дивисион, а играчите ще станат свободни сътрудници.

Клубът, който е учреден през 1909 година, може да изиграе последния си мач в професионалния футбол в събота в семейството на Кордоба за състезание.
В състава има едвам 16 футболисти с професионални контракти, които са изискали през тази седмица посредством съда погашение на дължимите им за последните три месеца хонорари.

"Играчите са обезпокоени. Те желаят да получат възнагражденията си, както всеки различен служащ. Не е елементарно да се играе в Сегунда дивисион единствено с 16 футболисти. Те желаят някакво решение на казуса ", разяснява президентът на асоциацията на футболистите в Испания Давид Агансо.

Реус заема 20-ото място във краткотрайното класиране от 22 тима във втория ешалон с 16 точки след едвам 4 победи в 17 мача, въпреки че е единствено на точка от избавителната зона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР