Испанският вестник Паис публикува предполагаемите отговори на НАТО и САЩ

...
Испанският вестник Паис публикува предполагаемите отговори на НАТО и САЩ
Коментари Харесай

Испански вестник публикува отговорите на САЩ и НАТО на исканията на Русия

Испанският вестник " Паис " разгласява хипотетичните отговори на НАТО и Съединени американски щати на предложенията на Русия за нови съглашения за сигурност, предава

Тези отговори към момента не са огласени публично. Автентичността на оповестените в интернет документи обаче бе доказана пред ДПА от източници от НАТО.

В своите отговори Вашингтон и алиансът дават ясно да се разбере, че множеството съветски оферти са неприемливи. В същото време НАТО и Съединени американски щати оставят отворена вратата за съответни договаряния и нови съглашения. Става ясно, че Вашингтон е подготвен да разиска заричане да не разполага ракети с наземно базиране или военни сили в Украйна, в случай че Русия поеме съответните задължения.

Освен това Съединените щати и съдружниците им от НАТО са подготвени да обсъдят и реципрочни ограничения за отбягване на рискови произшествия по въздух и море и да подхващат ограничения, с цел да успокоят Москва, че в Румъния и Полша не са ситуирани крилати ракети " Томахок ", заяви Ройтерс.

Съединени американски щати от дълго време настояват, че европейският противоракетен щит на НАТО в Румъния и Полша няма за цел да поразява съветски ракети, а да пази от закани от Иран и Близкия изток.

НАТО и Съединени американски щати приканват Русия да постави завършек на актуалното скупчване на войски на границата с Украйна, като споделят, че това е нужна причина за провеждането на сполучливи договаряния. В отговора на алианса се акцентира, че това изискване е от главно значение за реализиране на забележителен прогрес.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява изтеклите документи. Руската страна не е разгласила нищо, сподели единствено той, представен от АП.

Руското министерство на външните работи отхвърли пред РИА Новости да удостовери или да отхвърли достоверността на появилите се в интернет документи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР