Испанският вестник ABC призна, че не е публикувал писмено интервю

...
Испанският вестник ABC призна, че не е публикувал писмено интервю
Коментари Харесай

Скандал между испански вестник и Мария Захарова

Испанският вестник ABC призна, че не е разгласил документално изявление с формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова. Изданието твърди, че сякаш е очаквало да организира диалог лице в лице с дипломата.

Както беше обявено по-рано в канала Telegram на Министерството на външните работи на Руската федерация, испанското издание е изпратило искане за изявление със Захарова, само че откакто получило отговори на въпроси, изпратени по електронната поща, вестникът решил да не го разгласява. „ Няма подозрение, има факт на неприкрита цензура “, споделиха от съветското външно министерство. ABC призна, че е изпратила поръчка за изявление до Захарова, само че изданието твърди, че той е бил " лъжливо упрекнат " в цензуриране на получените отговори.

Според медиите, вестникът не е изискал от формален представител на съветското външно министерство публикация с нейното мнение, а е разчитал на „ изявление лице в лице с опция да задава въпроси ". Изданието твърди, че откакто получило отговорите на въпросите, „ ABC реши да не разгласява това, което е в областта на пропагандата “. В същото време вестникът прецизира, че предлагането му за осъществяване на изявление със Захарова " в границите на същински осведомителни кодекс " остава в действие.

Позицията на Русия

Както обясниха от съветското министерство, през март посолството в Мадрид е получило искане за изявление с формален представител на съветското външно министерство. В средата на април основният сътрудник на московското бюро на испанските медии е изпратило въпросите на изданието до пресцентъра на отдела за информация и преса на съветското външно министерство, а в края на месеца са му изпратени изчерпателни отговори.

Първоначално ръководителят на интернационалната редакция на изданието е споделил, че размерът на изявлението надвишава площта, избрана за щемпел във вестника, и е предложил да се разгласява напълно в електронната версия на медиите и да се редуцира в хартиения вид. Следва дълга връзка на датата на издание, което неведнъж е била отлагана по искане на ABC под разнообразни предлози.

„ На 3 май редакцията уведоми за решението: изявлението няма да бъде оповестено в този формат “, обясниха от Министерство на външните работи. " Няма подозрение, че има факт на открита цензура. Кореспондентът на ABC Рафаел Морено Мануеко, който удостовери това в телефонен диалог, не можеше да не се съгласи с това ", допълват от министерството.

Самата Захарова в ефира на радиостанцията Sputnik съобщи, че на западните медии е неразрешено да интервюират представители на съветските управляващи. Тя означи, че сходни произшествия са следени по искане на немски и испански публицисти. Представителят на съветското външно министерство съобщи, че тази наклонност е „ новата действителност “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР